Sport

Lova se mora vrtiti

Aside Banners

Kobe Bryant je pokorio košarkaške terene, a sada se sprema osvojiti poslovni svijet

Svega nekoliko mjeseci nakon što se i službeno umirovio s košarkaških terena, legendarni Kobe Bryant već kreće u nove pobjede.

Piše , Objavljeno

Bio je i ostao jedan od najvećih koje američka i svjetska košarka ikada imala, ali Kobe Bryant je kad-tad morao napustiti parket i otići u mirovinu. S 38 godina je to i zaslužio, što ne znači kako će ostatak svog života provesti na nekom tropskom otoku, uživajući u milijunima koje je zaradio tijekom karijere. Dok je još bio aktivni igrač, Kobe se tako skompao s poduzetnikom Jeffom Stibelom te krenuo ulagati u neke kompanije i poslove, a sada se tome namjerava i malo žešće posvetiti. Za to je uspio izdvojiti čak 100 milijuna dolara spremnih u fondu rizičnog kapitala, a tvrtka Bryant Stibel bi uskoro mogla postati prilično jak igrač.

Sjedište tvrtke je smješteno u Los Angelesu, a u svom portfoliu već ima nekoliko klijenata. U njoj bi Kobe trebao biti zadužen za kreativne vidove poslovanja, marketing, branding i druge aspekte stvaralaštva (čak je i sam dizajnirao logo tvrtke!), dok bi Stibel trebao biti ona kruta poslovna nota odgovorna za dizanje njihova zajedničkog carstva. Za sada posjeduju udjele u tvrtkama poput The Players Tribune (sportska web stranica), Scopely (video igrice), LegalZoom (odvjetničke usluge), RingDNA (telefonski marketing) i Juicero (kućni sokovnici), a valjda će si s ovim kapitalom moći priuštiti nešto jača imena.

Kobe Bryant-Investment Fund

Inače, ulaganja u poslove nisu nikakva novost u svijetu sporta i showbiznisa, pa se mnogi njegovi akteri bacaju i na tako nešto sa strane (jer ipak, u takvim karijerama danas jesi, a sutra nisi). Jedno od poznatijih novijih lica je svakako Ashton Kutcher, čiji A-Grade Investmenst ima udijele u divovima poput Spotifya, Airbnba, Foursquarea i Ubera! Ne znamo koje su njegove motivacije, ali Kobe tvrdi kako sve to radi za buduće generacije i kako mu cilj više nije pobijediti već pomoći drugima da budu uspješni. Hmh, kada se samo sjetimo njegovog legendarnog ignoriranja drugih igrača i vrlo arogantnog stava prema mlađim igračima u klubu, nekako nam je sve to teško povjerovati, ali tko smo mi da govorimo tko je i što Kobe Bryant!

TAGOVIbryant stibel Kobe Bryant poduzetništvo posao sport ulaganje

Komentiraj