Košarka

return of the mack

Aside Banners

Legenda se vraća na stari broj. Povratak LBJ23

Piše , Objavljeno

Izvor: idesh.hr

Rivalstvo između Los Angeles Lakersa i  Boston Celticsa na trenutak će stati. Sve u čast Billu Russellu, koji je igrao kao centar za Boston Celticse od 1956. do 1969. Peterostruki MVP lige i središnji dio dinastije Celticsa koja je osvojila 11 naslova NBA prvaka tijekom njegove 13-godišnje karijere.

Prošlog ljeta, nakon što nas je u 88. godini napustio veliki Bill Russell, NBA je umirovio broj 6, a to se odnosi na cijelu ligu, što je prvi put da je igraču odana počast na takav način. Igrači koji su u to vrijeme nosili broj 6 mogli su ga zadržati ako žele.

Jedan od igrača koji nosi broj 6 je LeBron James koji je „svoj“ 23 prepustio kolegi Anthonyju Davisu, koji se odlučio za broj 3. Ove će ga sezone uzeti natrag i sa 6 vratit će se vratiti na 23, rekao je Rich Paul iz Klutch Sports Groupe za ESPN u subotu.

„To je LeBronova odluka“, rekao je Paul za ESPN, Jamesov dugogodišnji prijatelj i agent. „Odlučio je to iz poštovanja prema Billu Russellu.“.

James je broj 6 prvo nosio za reprezentaciju SAD-a, a kasnije ga je nosio četiri sezone u Miamiu, jer je organizacija već umirovila broj 23 u čast Michaela Jordana. Vratio se na broj 23 od 2014. do 2021. za cijeli njegov drugi boravak u Clevelandu, plus prve tri sezone u L.A.-u, a zatim je broj 6 nosio posljednje dvije sezone.

James je nosio broj 23 u 14 od svojih 20 NBA sezona, a to će postati 15 od 21 kada na jesen zaigra za Lakerse.

TAGOVIAnthony Davis bill russell dres košarka lebron james nba