Mix

Pogledajte postave ovogodišnje NBA ALL-Star utakmice! Saznajte tko se našao u postavi, a tko je izostavljen

fotografija košarkaškog terena u NBAu s natpiso postave za NBA All-star 2024.
fotografija košarkaškog terena u NBAu s natpiso postave za NBA All-star 2024. Foto: unsplash.com/Canva
U četvrtak su objavljene pričuve za NBA All-Star 2024., po sedam mjesta za Istočnu i Zapadnu konferenciju, a na prvi se pogled ne bi činilo da je bilo ikakvih nečuvenih propusta.

Kao i uvijek, dosta je igrača, unatoč jakim argumentima, izostavljeno. Naravno, teži je zadatak identificirati koga su to oni trebali zamijeniti.

Ovako izgledaju postave i zamijene za nadolazeću All-Star utakmicu.

Istočna konferencija

Početna postava: Tyrese Haliburton, Damian Lillard, Jayson Tatum, Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid

Pričuve: Bam Adebayo, Paolo Banchero, Jaylen Brown, Jalen Brunson, Donovan Mitchell, Tyrese Maxey, Julius Randle

Zapadna konferencija

Početna postava: Luka Dončić, Shai Gilgeous-Alexander, LeBron James, Kevin Durant, Nikola Jokić

Pričuve: Devin Booker, Stephen Curry, Anthony Davis, Anthony Edwards, Paul George, Kawhi Leonard, Karl-Anthony Towns

View this post on Instagram

A post shared by NBA (@nba)

Neki od propusta

De’Aaron Fox

Kingsi su svakako zaslužili imati barem jednog All-Stara, a to bi trebao biti upravo Fox. To što nema Foxa, koji je ove godine na prosjecima od 27,2 poena, 4,1 skok, 5,5 asistencija i 1,6 ukradenih lopti uz 38% šuta za tri poena, nije dokaz da NBA ne cijeni talent, već je to više dokaz da liga treba proširiti popise All-Star igraća, s obzirom na sve veći broj talenata i napadački boom koji doživljavamo.

Domantas Sabonis

Sabonis je vodeći u ligi po broju skokova i ima gotovo triple-double učinak s 19,9 poena, 13 skokova i osam asistencija po utakmici. Iz igre šutira 62 posto. Vodi ligu u double-double učincima. Također je odigrao svaku utakmicu, što se mora nečemu računati.

James Harden

Harden je ove sezone izvrstan, a napad Clippersa puno je bolji kada je on na terenu. Uklopio se s Georgeom i Leonardom i to bolje nego što su se mogli nadati. Smanjio je svoje pokušaje za tri poena, ali i dalje uzima šest pokušaja po utakmici, a zabija ih u rekordom broju karijere s 41%. Iako George ima malo bolje napadačke brojke, Harden je taj koji kreira prilike i vodi napad, stoga bih mu uredno mogao biti zamjena.

Lauri Markkanen

Markkanen je fantastičan ove sezone. Govorimo o igraču koji ima slučaj biti između 20 najboljih igrača lige. Ima prosjek od preko 23 poena i osam skokova po utakmici. Imajte na umu, da je riječ o igraču visokom 213cm koji šutira 40% za tri poena iz osam pokušaja po utakmici. Utah je možda momčad s jednakim omjerom pobjeda i porata, no bez Markkanena nisu ni to.

Scottie Barnes

Dva igrača u ligi imaju prosjek od najmanje 20 poena, osam skokova, pet asistencija i 1,5 blokada po utakmici. To su Embiid i Barnes. Barnes je postao prava superzvijezda, kako su Raptorsi i tvrdili da će biti, a temelj je nove momčadi Toronto Raptorsa. Možda nije najbolji šuter, no Barnes radi sve na terenu. On je prirodni playmaker. Visok je i širokog raspona ruku, što ga čini instinktivnim i snažan braničem. Možemo se složiti kako je mogao dobiti priliku iznad Juliusa Randlea.

Dosta je igrača ima solidnu kampanju u proteklom dijelu sezone. Treba spomenuti i Trae Younga, Derricka Whitea, Jeretta Allena, Mylesa Turnera i druge, koji su pokazali da su, svojim talentom, na elitnoj razini NBA lige.