Gaming

Ipak ima koristi

Aside Banners

Tko kaže da su videoigre beskorisne, NBA igrač priznao kako mu je NBA2K pomogao u napretku

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagramscreenshot/@tyresehaliburton/@nba2k

Tyrese Haliburton zvijezda je momčadi Indiana Pacersa i jedan od najboljih mladih igrača u ligi. U nedavnom je razgovoru obožavateljima otkrio tajnu svog uspjeha, a ona je NBA 2K.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tyrese Haliburton (@tyresehaliburton)

U intervjuu za The Ringer, 23ogodišnjak je otkrio kako mu je popularna franšiza košarkaških videoigara pomogla da nauči igrati košarku. Prema Haliburtonu, 2K kamera, jedna od opcija pogleda na teren, je način na koji on vidi teren u stvarnom vremenu.

„Iskreno govoreći, puno mog znanja o košarci i znanju kako igrati dolazi iz video igrica“ rekao je i nadodao „Kad igrate 2K pod tim kutom kamere možete vidjeti sve ispred sebe, tako ponekad razmišljam.“.

Uz 2K, Haliburton je objasnio da mu je otac pokazao najbolje poteze peterostrukog NBA prvaka Magica Johnsona koje je također implementirao u svoj način igre. To je i pokazao 14. 11. 2023. kada je upisao 15 asistencija bez izgubljene lopte. U posljednje dvije utakmice upisao ukupno 32 asistencije bez izgubljene lopte, tako pretekavši Jasona Williamsa za najveći broj asistencija bez izgubljene lopte u razdoblju od 2 utakmice u povijesti regularne sezone NBA lige.

U svojoj debitantskoj sezoni, Haliburton je imao prosjek od 13,0 poena, 5,3 asistencije i 3,0 skoka, a skočio je na 20,7 poena, 10,4 asistencije i 3,7 skokova u svojoj kampanji 2023. godine. U istoj sezoni Haliburton je prvi put postao All-Star. U ovoj sezoni ima prosjek od 23,8 poena, 12,2 asistencije i 3,9 skokova.

 

TAGOVIIndiana Pacers košarka nba nba 2k nba košarka Tyrese Haliburton videoigrica mu je pomogla u karijeri