Sport

Tako se to radi!

Aside Banners

Lakersi su osvojili NBA naslov – odlična predstava LeBrona, ovo je za Kobeja

Piše , Objavljeno

Prvo što smo napravili čim smo se probudili jer nismo više toliko mladi da liježemo kasno, a ustajemo se rano – pogledali smo tko je NBA prvak u ovoj krnjoj sezoni.

Prije, nego smo uspjeli pročitati koji je rezultat, Google nas je iznenadio sa svojim zlatno-ljubičastim vatrometom (guglaj Lakers). Znali smo, Lakersi su pobijedili, a kad smo vidjeli sve brojke, od iznenađenja smo ostali hladnog izraza lica jer oni nisu samo pobijedili, oni su dominirali.

LeBron nam je pružio predstavu koja doliči kralju. 35 godina, 260. utakmica finala i okrunio ju je s triple-doubleom: 28 koševa, 14 skokova i deset asistencija. Time je postao prvi igrač u povijesti koji je proglašen MVP-em finala s tri različita kluba. U njegovom CV-u se sveukupno nalaze četiri takve titule. Ispred njega je jedino njegovo visočanstvo MJ sa šest titula MVP finala.

Ovo je LeBronu treći prsten i gledajući kako dominira ovu igru, nama izgleda, ne samo kao da ne želi stati, nego da ne može. Možemo si zamisliti da sjedimo u dvorani i vičemo s naših jeftinijih sjedala: “Vadi ga van!” jer je bio toliko vruć.

Izgledao je kao da mu se ništa i nitko neće umiješati u njegove planove da pobijedi. Igrao je kao da uopće ne postoji opcija B.

To je to, tako se to radi!

Naravno, bitno je navesti da košarka nije sport za pojedince te treba istaknuti fenomenalno odigranu obranu Daviesa. AD je zatvorio trgovinu, digao zid, stvorio bunker, ne samo da lopte nisu ulazile u koš, mislimo da uz onakvu predstavu niti korona ne bi prošla pokraj Anthony Davisa. Agresivnom obranom Heat nije mogao uspostaviti nikakav ritam. To je rezultiralo razlikom od gotovo 30 koševa na prvom poluvremenu. Miami je zabio samo 36 koševa u prvoj polovici. Najmanje koševa u prvom poluvremenu NBA finala od 2014. Obrana je itekako donijela naslov.

Ovo je jednom riječju dominacija. Dominacija najdominatnijeg NBA igrača današnjice te njegovih odličnih suigrača.

17. titula za Lakerse. Time su izjednačeni s Boston Celticsima.

Navijali smo za Lakerse u finalu (nismo! – opaska urednika). Ne zato što navijamo za favorite, nego zato što želimo da ova sezona bude obojana u zlatno-ljubičasto, bojama Mambe. Nekoliko igrača je u izjavama spomenulo da su ovu pobjedu posvetili Kobeu. I mi bismo.

Nadamo se da se jedan od najvećih heroja ne samo NBA-a, nego i našeg djetinjstva, sada negdje smješka i plješće ponosno “svojima”. Fališ brate. Žao nam je što nećemo doživjeti što bi sve napravio takva ljudina nakon NBA karijere, ali vjerojatno je već napravio sve što je trebao kao što su i Lakersi napravili sve što su trebali ove sezone.

TAGOVIHeat lakers lebron james nba NBA finals