Mix

Legenda UFC-a priznala: “Mrzio sam se boriti”

Georges St-Pierre
Georges St-Pierre Foto: Youtube Screenshot (Idesh Edit)
Legenda sporta, good guy s preslatkim naglaskom, polubog koji izgleda kao da je jučer sišao s Olimpa. Georges St-Pierre je jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, ali uskoro ćemo ga gledati u drugoj ulozi – onoj glumačkoj.

“GSP, bivša legenda MMA-a i UFC-a u MCU-u.” To nam je bilo malo previše za naslov.

GSP u MCU-u

Kanađanin će u Marvelovoj seriji Falcon and Winter Soldier glumiti imenjaka Georgesa Batroca. Već je glumio u Captain America: The Winter Soldier pa mu je ovo već poznat teritorij. U intervjuu za Complex Sports Podcast je podijelio što misli o nastavku, ali i o svojoj stelarnoj radnoj etici koja se iz sportskog svijeta preslikala i u glumački.

“Kad sam snimao Winter Soldiera, fokusirao sam se na svoju borilačku karijeru, ali sada sam imao priliku uložiti vremena u ovo. Sada ću dobiti više vremena na ekranu i znao sam da ću se trebati bolje pripremiti.”

Napokon je priznao što misli o borbama

St-Pierre se umirovio iz profesionalnog MMA svijeta još 2019. godine. Poznat je kao osoba s nevjerojatnom radnom etikom. Upravo zbog toga su njegovi razgovori s Joeom Roganom prava poslastica za ljubitelje sportskog načina života, a ne samo za MMA fanove.

Nakon završetka karijere, St-Pierre je priznao kako nikad nije volio svoju fajtersku karijeru. Već ranije smo znali da je zadovoljan u mirovini.

Ali evo, za Complex je rekao iskreno i otvoreno – nije volio borbe.

“Neki likovi su bili sretni što su imali priliku biti tamo. Ja to nisam volio. Da budem iskren. Volio sam pobjeđivati.”

“Zapravo ne volim borbe. Mrzim ih. Nepodnošljivo je. Osjećaj stresa. Ne znaš hoće li te poniziti ili ćeš se ozlijediti. Teško je. Ali kad pobijediš, onda imaš osjećaj da je vrijedilo. Što je veći rizik, veća je nagrada. Zato sam to radio. Ne zato što se volim boriti. Volim pobjeđivati.”

Kakva njuška.

“Očito je da sam bio uspješan u tom. Novac. Sve što mi je donijelo, pristup stvarima kojima većina ljudi nema pristup i sloboda koju imaš kad si profesionalni sportaš. Slobodan si. Imaš dobre rezultate ako treniraš jako i žrtvuješ se, bolje rezultate nego kad si lijen i ne radiš svoj posao kako treba. To je dio koji mi se sviđa.”

Georges St-Pierre, dame i gospodo, i u mirovini inspirira.