Sport

legende

Banner 300

Legendarni Nakamura pronašao novi klub u 41. godini – igrat će s nekoć Dinamovim Miurom!

Piše , Objavljeno

Shunsuke Nakamura, omaleni Japanac koji je iz Reggine stigao u Celtic je postao legenda škotskog kluba iako je u zeleno-bijelom dresu nastupao svega tri godine. Svi su ga obožavali, a svakako je pomoglo i to što je tijekom njegove vladavine Celtic triput osvojio ligu, ali je i svojim slobodnim udarcem protiv Manchester Uniteda (onda Cityja nije bilo ni na vidiku) osigurao Celticu prvi prolazak skupine!

Majstor slobodnih udaraca kojemu bismo dali gotovo svaku loptu iz prekida, neumorni radnik ispred kojeg bismo stavili samo nevjerojatnog Juninha Pernambucana po pitanju slobodnjaka.

Celtic je zamijenio Espanyolom, a onda se vratio u Japan. Iza sebe ima 98 nastupa za japansku najbolju vrstu, a sad je u 41. godini potpisao za novi klub.

Yokohama FC igra u drugoj ligi i nadaju se da će Nakamurino iskustvo pomoći u borbi za ulazak u prvu ligu. Brzine više nema kao nekoć, ali je iskustvo tu, a u klubu je još jedan igrač čije će im iskustvo puno značiti – nekoć Dinamov Kazuyoshi Miura koji broji čak 11 godina više od Nakamure.

Miura je zagazio u 52. godinu života, a profesionalni nogomet je počeo igrati 1986. godine. Igrao je i za Dinamo u sezoni 1998./1999. – hrvatska i japanska javnost su bili zaintrigirani njegovom pojavom, osvojio je i naslov te godine s Dinamom, ali u 12 nastupa nije uspio zabiti nijedan gol. King Kazu je u reprezentativnu mirovinu otišao daaaavne 2000. godine, a u 89 nastupa je zabio 55 golova.

Dvije japanske legende s ukupno 93 godine u nogama, navijamo za Yokohamu da dostigne svoj cilj i uđe u prvu ligu kako bi ove igračine još jednom iskusile prvoligaški nogomet.

TAGOVIjapan nogomet nogometni