Sport

bravo barca!

Aside Banners

Mali Chapecoense je izgubio momčad na tragičan način – humanitarna Barca je dogovorila prijateljsku utakmicu da pomognu

Piše , Objavljeno

Brazilska momčad je putovala u Medellin na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane, ali se zrakoplov srušio. Od 77 osoba u zrakoplovu, 71 je poginula. Samo tri igrača iz momčadi su preživjela.

Kako bi pomogla klubu, Barcelona ga je odlučila ugostiti 7. kolovoza u utakmici za Joan Gamper trofej. Momčadi se bore za taj trofej jednom godišnje, a tradicija seže u 1966. godinu. Od ’66. do ’97. četiri momčade su sudjelovale u “turniru”, ali je od 1997. godine svedeno samo na jednu utakmicu. Barcelona pred početak španjolske lige poziva jednu momčad da joj se suprotstavi, a ovaj put će to biti Chapocoense.

Prošle godine je Barca ugostila Sampdoriju, godinu ranije Romu, ali ove godine su se odlučili na Chapecoense kako bi dodatno pojačali medijsku pažnju vezanu za ovaj maleni brazilski klub, ali vjerojatno im pomogli i financijski.

Od tragedije, Chape je potpisao 25 novih igrača, a promovirali su u seniorsku momčad i devet igrača iz mlađih kategorija. Želimo im sreću i navijamo za njih protiv velike Barce.

TAGOVIbarcelona chapecoense fair play humanitarno nogomet sport

Komentiraj