Sport

istina je vani

Aside Banners

Materazzi napokon otkrio što je rekao Zidaneu prije slavnog udarca ćelavom glavom

Piše , Objavljeno

Prošlo je skoro punih 14 godina, ali evo još uvijek se zabavljamo ovim nevjerojatnim trenutkom.

U utakmici finala Svjetskog prvenstva 2006. igrali su Francuska i Italija. Materazzi je skrivio jedanaesterac na početku utakmice i Zidane je zabio gol za vodstvo Pijetlova. Materazzi je izjednačio u 17. minuti.

Jeste li zaboravili da su baš njih dvojica bili strijelci i definitivno glavni akteri večeri? To još dodaje na težini njihovom sukobu. Okej, da ne dramimo, možda ne na težini, ali je svakako zanimljiva činjenica.

Išlo se u produžetke, nitko nije uspio prevladati, vidjelo se u jednom trenutku da Zidane i Materazzi raspravljaju, a odjednom je Materazzi završio na podu sa svojih 193 centimetra. Zidane ga je udario glavom u prsa. U posljednjoj profesionalnoj utakmici svoje karijere, Zinedine Zidane je dobio crveni karton i sigurno je ova situacija utjecala na Francuze. Talijani su pobijedili na jedanaesterce.

Pričalo se i nagađalo se što su si rekli. U početku je iscurilo da je Talijan spomenuo Zidaneovu majku što je sam Materazzi opovrgnuo 2017. godine.

“Majka mi je umrla kad sam imao 15 godina, ne bih nikad uvrijedio njegovu. Pričao sam o njegovoj sestri.”

Sad znamo što je i točno rekao. Na Instagram Liveu je odgovarao na pitanja, a divljaci s Interneta se nisu mogli suzdržati pa je iskrsnulo i pitanje slavnog udarca glavom.

“Nisam to očekivao. Sva sreća da me iznenadilo jer da sam očekivao, sigurno bi se nešto dogodilo i obojica bismo bili isključeni. Bilo je kontakta među nama. Zabio je prvi gol i trener mi je rekao da ga čuvam. Nakon prvog jačeg kontakta, ispričao sam se, ali je on reagirao loše. Nakon trećeg sudara, namrgodio se i rekao da će mi dati dres kasnije. Rekao sam mu da bih radije njegovu sestru nego dres.”

Materazzi je oduvijek bio taj lik – kad igra za tvoju momčad ga voliš, kad ne igra, mrziš ga. Pomirio se sa svojom ulogom i prihvatio ju do kraja.

Svi znamo što se dogodilo poslije. Udarac i crveni karton. Nisu bili u središtu pažnje jer je lopta već otišla dalje, ali četvrti sudac je vidio što se dogodilo i glavni sudac je okončao Zidaneovu karijeru. Možete pogledati kratki video o sudačkoj odluci.

 

Zamisli da kažeš unucima “ja sam završio Zidaneovu karijeru i potjerao ga u svlačionicu u njegovoj zadnjoj profesionalnoj utakmici”. Unuci bi rekli da je djeda opet udarao po lijekovima. Ali uistinu je, Horacio Elizondo je poslao Zidanea s terena, a ovu sliku ćemo zauvijek pamtiti.

zidane posljednji trenuci

Zidane, najbolji igrač prvenstva, odlazi u mirovinu, odvukao je Francuze do velikog finala i nadomak cilju je isključen iz igre koja mu je obilježila život, pognute glave prolazi pored nečega što je trebalo biti njegovo.

TAGOVImarco materazzi nogomet nogometni svjetsko prvenstvo zinedine zidane