Sport

ljudina

Aside Banners

Messi donirao kopačke u kojima je postavio rekord, a razlog bi vas mogao rasplakati

Piše , Objavljeno

Lionel Messi je u prosincu 2020. godine zabio 644. gol za Barcelonu i time je srušio rekord star 46 godina. Kakav rekord? Najviše golova za jedan klub u povijesti. Dotad je taj rekord držao legendarni Pele.

Iz Adidasa su pokazali da su pravi majstori za marketing. Ne mislimo na to što su potpisali Messija davnih dana već što su donirali njegove kopačke Muzeju nacionalne umjetnosti Katalonije. Upravo kopačke kojima je postavio rekord.

Ondje će kopačke biti izložene mjesec dana, a nakon toga će vjerojatno postaviti još jedan rekord. Idu na aukciju u travnju, a sav prihod će se donirati u dobrotvorne svrhe i to muzejskom programu za djecu s onkološkim bolestima i njihovim obiteljima.

Messi je sam najavio donaciju.

“Ostvariti povijesni podvig i zabiti 644 dola za isti klub me obasipa radosti, ali još je važnije dati nešto vrijedno djeci koja se bore za vlastito zdravlje. Nadamo se da će aukcija u travnju dići svijest o ovom višem cilju.”

Veličanstven potez Messija i Adidasa. Evo jedan standing ovation od nas. Jesi i ti ustao odati počast?

Ono što nas pak zanima u idućih šest mjeseci je hoće li Messi ostati u Barceloni i zabijati za jedan jedini klub do kraja karijere.

TAGOVIadidas barcelona lionel messi