Mix

Messi i Barcelona idu na sud nakon što su iscurile informacije o njegovom astronomskom ugovoru

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Španjolske novine El Mundo su objavile detalje Messijevog ugovora s Barcelonom koji je potpisao 2017. godine.

Vrijednost četverogodišnjeg ugovora je astronomskih 555 milijuna eura. Je li zaslužio toliki novac ili ne? Nećemo o tome. Pogotovo sada kada se čini da je spreman spakirati kofere i otići najboljem ponuđaču.

Barcelona je dala izjavu na svojoj web stranici gdje su rekli kako im je žao što je taj podatak objavljen jer je u pitanju privatan i povjerljiv dokument.

“FC Barcelona kategorički odbija ikakvu odgovornost za publikaciju ovog dokumenta i poduzet ćemo zakonske akcije protiv novina El Mundo za svu štetu nastalu posljedicama tiskanja ovog ugovora.”

“FC Barcelona izražava apsolutnu podršku Lionelu Messiju, pogotovo zbog pokušaja da se diskreditira njegov imidž i da se ošteti veza s entitetom gdje je radio kako bi postao najbolji igrač svijeta i u nogometnoj povijesti.”

Lijepo sročeno, Barcelono, ali u problemima si već duže vremena. Messi nije zadovoljan, priča se da je klub na rubu bankrota – i zbog dugova i zbog problema izazvanih pandemijom.

Priča se da će se i Messi pridružiti tužbi, solo. Ne izgleda lijepo u kriznim vremenima za klub tražiti bonus za odanost od 78 milijuna eura.

Ujedno – Messi je i najplaćeniji sportaš svijeta u povijesti s ovim ugovorom od 555 milijuna eura.

Messi ipak neće dobiti maksimalnu vrijednost ugovora jer nije ostvario neke targete zacrtane u klauzulama, ali je ovo i dalje nevjerojatan podatak. 555 milijuna!

Messiju ugovor ističe 30. lipnja, već je neko vrijeme na izlaznim vratima, a ovo bi mogla biti kap koja je prelila čašu.