Mix

Messi nikada neće sustići Ronalda, barem ako je suditi prema ovom “detalju”

Ronaldo slavi
Ronaldo slavi Foto: Folder.hr
Nekih ljudi se u životu nikada nećemo riješiti dok ih u potpunosti ne nadmašimo, ali problem je kada ih nije moguće nadmašiti. U tim situacijama su ta usporedbe vrijedna imena ona koja će se u vašim životima spominjati jako često.

Kao primjerice Davor – odlikaš iz osnovne škole koji je uvijek imao odlične ocjene iz matematike, zbog čega se nas pitalo: “Kako ti to ne možeš!?” Doduše, u trenutku kada je Davor malo produžio koju godinu na faksu, nije više bio relevantan.

Drugi primjer je ona bivša koju će vaša mater i baka uvijek spominjati dok ne nađete drugu djevojku koja će im se na jednak način svidjeti. Pri tome ne znaju da ste bili u vezi s aždajom koja se pretvarala u vlastitu mamu (što ne bi bio problem da mami nije svjetonazor zapeo na zabačenom hrvatskom selu ranih 80-ih). Baki je bila lijepa… E pa bako, budi ti s njom, a mi ćemo chillati s ekipom.

Sve ovo što smo opisali je možda u nekakvoj mjeri osjetio i Cristiano Ronaldo. Dok je ljudstva na ovom svijetu kojima nogomet u pravom, a ne američkom obliku, nije stran pojam – do tada će Cristiana uvijek uspoređivati s Messijem.

Tko je zabio više golova, tko je osvojio više trofeja, tko je više pita bio dobitnik zlatne lopte, kopačke, rukavice ili tko ima bolje kopačke ove sezone.

To nije jednostavno, pogotovo kada uzmete u obzir da će to trajati sigurno i nakon njihovih ovozemaljskih života.

No, čini se kako je Ronaldo (bar za sada) u jednom segmentu nadmašio Messija i pitanje je hoće li ga Messi ikada stići.

Ronaldo je 2016. godine potpisao doživotni ugovor s Nikeom. Nike je iskeširao milijardu dolara za taj dugotrajan ugovor. Konkretnije, iza jedinice se nalazi devet nula – toliko će Ronaldu sjesti na račun. Mi smo upoznati s toliko nula, ali se jedinica nažalost nalazi na kraju, a ne početku tog broja.

Tim ugovorom je Ronaldo nadmašio sve nogometaše ikada pa tako i Messija. Financijski gledano, pridružio se Jordanu i LeBronu koji su također s istom kompanijom potpisali ugovore koji im donose jako puno love.

Hoće li Adidas ponuditi sličnu cifru Messiju, samo kako bi usporedbe mogle nastaviti – to ćemo još vidjeti, ali ako nisu u posljednje četiri godine otkad je Ronaldo u ovom društvu velikih dečkiju, onda vjerojatno ni neće. Ono što znamo je da slijedi jako puno Nike odjeće koja je inspirirana Cristiano Ronaldom. Nadamo se da ju on sam neće birati i smišljati jer njegov stil odijevanja… Nije baš nešto…

Ronaldo slavi cristiano ronaldo slavi instagram Foto: Folder.hr

Izvor fotografije: @cristiano/Instagram

No, u ukusima i tko je najbolji nogometaš svih vremena se ne raspravlja. Bar ne u društvu najvećih.