Sport

učinimo nogoš lijepim opet

Aside Banners

Messi strogo suspendiran jer je uvrijedio pomoćnog suca – kakve gluposti još treba kazniti da nogomet bude bolji?

Piše , Objavljeno

Messi je opsovao četvrtog suca u utakmici protiv Čilea u kvalifikacijama za Svjetsko Prvenstvo, a FIFA ga je odlučila kazniti s četiri utakmice neigranja i još mora iskeširati 10 tisuća franaka. Nisu mogli tolerirati ovakvo ponašanje jednog od najboljih nogometaša svijeta, tko zna kakve drame i duševne boli četvrti sudac danas prolazi zbog izrečenih riječi u susretu.

Pa kako bi nogomet bio puno bolja i plemenitija igra, probrali smo neke elemente nogometa koje treba istrijebiti i oštro kazniti.

Križanje na terenu

Što ti imaš iznositi svoja vjerska uvjerenja na zelenom terenu (ili smeđem ako je u pitanju treća HNL)?

Uvrede navijača

Suci se naslušaju svega kad sude utakmice, od spominjanja članova obitelji do propitivanja sposobnosti vida i prostorne orijentacije. Ako se već igrače kažnjava za prigovore, zašto ne bi kaznili i navijače? Predlažemo kaznu u obliku automatskog poraza od 3-0 za momčad čiji su navijači netolerantni.

Uprljane garniture dresova

Nogomet najbolje zarađuje kad su nogometaši lijepi pa onda nema smisla da ikad itko igra u prljavim dresovima. Nikakva uklizavanja i valjanja po terenu, klorofil i blato se teško ispiru sa sportske opreme, pogotovo ako su u pitanju svijetle boje. Kazna za uprljan dres? Isključenje igrača kako bi se mrlja tretirala Vanishom što prije.

Vraćanje lopte vrataru

Zašto igraš nogomet ako pod pritiskom vratiš loptu vrataru? To je gotovo jednako kao zabušavanje pri vratarskom izvođenju lopte. Jedan od omraženijih poteza u cijelom nogometu treba istrijebiti.

Kako bismo promijenili to pravilo da nogomet bude još apsurdnija igra? Suditi indirektan udarac svaki put kad nogometaš vrati loptu vrataru. Ili još bolje – da vratar ne smije uopće dotaknuti vraćenu loptu – makar to značilo i korner… Ili gol.

Onda će ti braniči naučiti kako se igra nogomet.

Ako igrač loptom slučajno pogodi suca…

Automatska suspenzija od tri utakmice neigranja. Mogao je pasti i slomiti vrat.

Zamjena igrača u prvom poluvremena

Osim ako je u pitanju ozljeda igrača, treneri ne smiju mijenjati igrače u prvom poluvremenu. Biti član početne postave je čast, trener bi trebao znati koga stavlja u prvu postavu i zašto. Neugodno nam je gledati kako igrač ima loš dan i onda ne dobije priliku popraviti svoj učinak. Kazna treneru od dvije utakmice i deinstalacija Football Managera.

Oštećenje travnjaka

Bez obzira radi li se o čupanju trave pri ulasku u igru ili zapinjanju kopačkom i odvaljivanju dijela trave – na taj način se uništava travnjak i narušavaju se standardi nogometne igre.

Fizički prekršaj na protivničkom igraču

Ovo se inače događa, ali čini se da ništa ne funkcionira kako bi se to zaustavilo, čak ni kartoni ni slobodni udarci ne pomažu. Za svaki prekršaj predlažemo suspenziju od šest mjeseci. Tada će ti obrambeni igrači napokon razmisliti što će i kako će.

Jesmo li što zaboravili?

TAGOVImessi nogomet suspenzija

Komentiraj