Mix

Najgora nesreća na Tour de Franceu se dogodila zbog trenutka nepažnje. Počinitelja čeka tužba

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Najgori trenutak na ovogodišnjem Tour de Franceu se dogodio zbog jedne gledateljice koja je držala kartonski natpis. Na transparentu je pisalo Allez Opi-Omi! što na kombinaciji njemačkog i francuskog znači “Naprijed baka-djed”. Biciklist Tony Martin se sudario s tim komadom kartona, izgubio kontrolu i uzrokovao ogromne probleme za brojne bicikliste koji su dugo trenirali kako bi se pojavili na najpoznatijoj biciklističkoj utrci na svijetu. Popadali su kao kruške, teško je reagirati u ovakvim slučajevima.

Zamjenik direktora Tour de Francea Pierre-Yves Thouault je izjavio kako će organizacije poduzeti zakonske mjere protiv gledateljice koja se neprimjereno ponijela. Što joj zakonski mogu? Još ne znamo, ali smo zaintrigirani.

To se dogodi kada te preuzme kultura slavnog trenutka. Nije ovo službeni fenomen, ali je očito da je htjela završiti na televiziji. Sigurni smo da je gledanje Tour de Francea zanimljivo iskustvo (iako ne vidiš bicikliste veći dio vremena), ali je očito da ova počiniteljica zločina protiv sporta nije uopće gledala utrku. Lovila je trenutak slave i ulovila je biciklista nespremnog.

Ne možemo ni izbrojati koliko je biciklista završilo svoju utrku padom s bicikla.

Neki zlobnici kažu da je ovo najzanimljivija stvar koja se dogodila Tour de Franceu od dopingiranja Lancea Armstronga, ali njih ne želimo slušati.