Sport

krađa

Aside Banners

Najprepoznatljiviji nogometaš svih vremena tužio League of Legends jer imaju lika koji je isti on

Piše , Objavljeno

Kad smo bili klinci, većina nogometaša je izgledala isto, neki su imali velike brade, neki “zlatne repiće”, ali jedan igrač je bio poseban, upečatljiv i zapamtio bi ga apsolutno svatko. Njegovo ime je bilo Edgar Davids, a osim snažne građe i ogromnih dreadlocksa, postao je još posebniji kada je zbog vida počeo furati naočale na nogometnom terenu.

never stop #improving #trainhard #OneLegAtATime

A post shared by mrdavidsone (@edgardavidsofficial) on

League of Legends, jedna od najpopularnijih MMO igara, su napravili “skin” za igrače nazvan Striker Lucian koji je praktički identičan Edgaru Davidsu koji ih je tužio za sličnost.

#Current mood

A post shared by mrdavidsone (@edgardavidsofficial) on

Dokumenti sa suda tvrde kako je sud zaključio da se skin može smatrati portretom te da je Striker Lucian presličan bivšem nogometašu – tamna koža, sportski look, agresivni stil, crni dreadlocksi i sportske naočale. Ne vjerujemo da se išlo na sud zbog ovoga, pa toliko je očito.

Riot Games, tvrtka iza League of Legendsa, će morati platiti Davidsu kompenzaciju, a još nije jasno o kolikom se iznosu radi. Prije svega će Riot Games morati otkriti koliko su zaradili od skina pa će sud presuditi o visini kompenzacije.

Ne možeš nam Davidsa napraviti u igri i reći da nije on – pa svi ga znaju, a i njihova baba.

TAGOVIedgar davids Gaming league of legends lol nogomet sport

Komentiraj