Mix

Najveća MMA zvijezda mora posuđivati novac za trening kamp – nešto je trulo u UFC-u

ngannou
ngannou Youtube Screenshot / Canva edit
\\folder\galerija Galerija ngannou ngannou Foto: Youtube Screenshot / Canva edit Francis Ngannou 2 Francis Ngannou 2 Foto: Folder.hr Francis Ngannou 1 Francis Ngannou 1 Foto: Folder.hr +4 Francis Ngannou 7 Galerija
Francis Ngannou ima argumente zbog kojih se može nazivati najopakijim čovjekom na svijetu. Stoga ni ne čudi da želi i zarađivati sukladno tome.

Boksači zarađuju nevjerojatne svote novca, a to se odnosi čak i na Youtubere koji su se u posljednje vrijeme odlučili baviti boksom. Nakon borbe Tysona Furyja i Deontayja Wildera, mediji su pitali Ngannoua smetaju li mu veće cifre u boksu na što je odgovorio:

“MMA je teži od boksa. Mislim da ne bih treba posuđivati novac za svoj trening kamp. U nekoj točki ću morati ići za tim novcem, ići ću u boks sigurno. Ne izazivam sustav, samo izražavam svoja prava.”

Ngannoua je naljutila i borba za privremeni naslov prvaka između Cyrila Ganea i Derricka Lewisa. Ta borba se održala jer Ngannou nije bio spreman braniti titulu u kolovozu, a UFC je pokušao nahajpati meč Ganea i Lewisa tako što su u promotivnim materijalima “bocnuli” Ngannoua kako je radije na odmoru nego da brani naslov prvaka. Ngannou je izjavio kako mu ne smeta borba, razumije ju, ali ga smeta što ga UFC pokušava diskreditirati. Nije bio spreman za borbu u kolovozu jer pokušava isposlovati novi, bolji ugovor. I to s razlogom.

Ngannou je zaradio nešto više od 2.5 milijuna dolara u svojoj karijeri, a za borbu za naslov prvaka protiv Stipe Miočića je zaradio 58 tisuća dolara.

Samo za usporedbu – Fury i Wilder su imali zajamčen iznos od 5 milijuna dolara te dio novca od pay-per-viewa. Tu u još priču ulaze i sponzori pa se vjeruje da je Fury zaradio oko 30 milijuna, a Wilder oko 20 milijuna.

Je li onda uopće čudno što najopakiji čovjek svijeta želi veći dio kolača? Dana White bi se trebao zapitati – želi li izgubiti ogromnu zvijezdu MMA sporta jer škrtari s isplatama? Čini se da bismo Ngannoua uskoro mogli vidjeti u boksačkom ringu umjesto u kavezu ako situacija ostane nepromijenjena.

I UFC se stvarno usudio izjaviti da ovaj čovjek nije spreman za obranu naslova? Igraju prljavo.