Mix

Namještaljka? Youtuber Jake Paul pobijedio bivšeg UFC prvaka u boksačkom meču

Jake Paul
Jake Paul Foto: Twitter Screenshot
Jake Paul se ozbiljno dohvatio kontaktnih sportova. Dosad smo ga smatrali influencerom, Youtube zvijezdom i dežurnim redikulom, ali posljednjim mečem je najavio da bi se na njega u budućnosti moglo računati kada je boks u pitanju.

U nedjelju je na bodove pobijedio bivšeg UFC prvaka Tyrona Woodleyja. Woodleyju je 39 godina i ovo mu je prvi izlet u boks. Na Twitteru smo uočili komentare kako se suzdržavao od udaraca, a oklijevanje ga je očito koštalo pobjede.

Odluka sudaca nije bila jednoglasna. Dva suca su bila za Paula, jedan je bio za Woodleyja.

Boksali su osam rundi, svaka runda je trajala tri minute i obojica su izdržali do samog kraja. Ovakve borbe nailaze na kritike fanova “pravog boksa” koji tvrde kako se organiziraju zbog novca, ali interes javnosti za ovakve susrete se ne može osporiti.

Omjer pobjeda i poraza Jakea Paula sada stoji na 4-0. Čekamo neke ozbiljne borbe s pravim boksačima, ovo je neozbiljnije nego boksanje u meksičkim selima gdje Amerikanci ponekad odlaze nabijati omjer. Ako Jake Paul pobijedi pravog boksača koji trenira godinama i relativno je uspješan u boksačkoj karijeri, tek tada Paula možemo smatrati ozbiljnim boksačem.