Sport

pobjedica

Banner 300

Naomi Osaka je najplaćenija sportašica IKAD, Serena joj za vratom!

Piše , Objavljeno

Naomi Osaka je prešla igricu. Najplaćenija je sportašica ikad u razdoblju od jedne godine, Forbes izvještava da je samo u prošloj godini zaradila 37.4 milijuna dolara. Tako je preskočila Serenu Williams. Kad je Serena osvojila prvi Grand Slam davne 1999. godine, Osaka je imala svega jednu godinu.

Kakva priča!

U posljednjih 12 mjeseci je Osaka zaradila preko 37 milijuna dolara – dio od nagrada, a dio od sponzora. Serena joj je odmah za vratom sa svega 1.4 milijuna manje. Obje su srušile rekord Marije Sharapove iz 2015. godine kada je Ruskinja zaradila 29.7 milijuna dolara na svijetu.

Osaka postaje globalna marketinška ikona, zbog svoje mladosti, ali i bikulturalnosti koja svakako odzvanja među mlađom populacijom. Dokazala se na teniskim terenima, pristojna je, pristupačna i sigurno će vladati svijetom tenisa još jako dugo. Njezina odluka da predstavlja Japan umjesto SAD-a na Olimpijskim igrama u Tokyju joj je dodatno podebljala bankovni račun, ne moramo previše pričati o tvrtkama iz Japana koji žele da se njezino lice povezuje uz njihove proizvode i usluge!

Nažalost, morat ćemo pričekati na te Olimpijske igre koje su otkazane za iduću godinu.

TAGOVIforbes naomi osaka serena williams tenis zarada