Sport

nešto je u zraku

Aside Banners

Nevjerojatan pothvat: skydiver skočio bez padobrana s visine od 7600 metara i preživio

Piše , Objavljeno

Luis Aikins je postao prva osoba koja je iskočila iz aviona na ovolikoj visini bez padobrana ili wingsuita – a da je preživjela slijetanje.

Većina skydivera skače s visine od 4 kilometra, a Aikins je skočio s visine od 7,6 kilometara i to bez ikakve opreme koja bi usporila njegov pad. Naravno, nijedan čovjek ne bi preživio doticaj s tlom pri toj brzini, a ni voda nije dolazila u obzir pri ovom skoku.

U pothvatu nazvanom Heaven Sent, Aikins je sletio u mrežu veliku 900 kvadratnih metara koja ga je održala živim. Zvuči veliko, ali nije. Ako ste zaboravili matematiku iz osnovne škole, dimenzije takve mreže bi bile 30 metara s 30 metara. Ni polovica nogometnog igrališta.

Tri skydivera su skočila s njim, a imao je i GPS jedinicu kako bi se naštimao na slijetanje u mrežu u kalifornijskoj pustinji. Tijekom skoka je vježbao prevrtanje na leđa kako bi sigurno sletio – što se i dogodilo.

Ovakav pothvat je možda bio brzo gotov, ali Aikins se za njega pripremao dvije godine. Luke Aikins je skydiver koji je savjetnik za sigurnost i trening Američkog saveza za padobranstvo, a bio je i kaskader u filmu Iron Man 3.

TAGOVIekstremni sportovi padobranac rekord skydiving

Komentiraj