Mix

Nike napravio košarkaški teren od recikliranih tenisica. Ako je ovo budućnost recikliranja, oduševljeno ju čekamo

nike teren naslovna
nike teren naslovna Foto: Nike
Različiti brandovi se sve češće razbacuju frazom “zero waste”, ali tko to uistinu prakticira? Jasno da je to cilj kojem svi streme, ali rijetki su brandovi koji uistinu implementiraju sustave da to postane stvarnost.

nike teren naslovna nike teren 2 Foto: Nike

Nike je predvodnik tog vala. Poznati su po sve većem broju “recikliranih” tenisica koje se izražuju od samljevene, topljene i ponovno upotrebljene gume i plastike te različitih recikliranih tekstila, ali sada su predstavili i teren koji je izrađen od 20 tisuća pari rabljenih tenisica. Kakva pobjeda!

nike teren naslovna nike teren Foto: Nike

Teren u Hong Kongu je nazvan Shek Lei Grind Court, a teren je obložen Nike Grindom – materijalom izrađenim od rabljenih tenisica. Nike Grind površina će trajati jako dugo, a i ono što mediji baš ne ističu previše – ali mi znamo je utjecaj takve površine na tenisice koje košarkaši nose.

Znaš da na betonu sve tenisice brže umru? E ovakvi tereni bi produžili život potplata tvojih košarkaških tenisica, da bar Nike napravi sličnu inicijativu u našim krajevima. Sigurni smo da imaju materijala, ali ne vjerujemo da ćemo tako skoro doći na red.

Teren je također poslužio za izražavanje kroz umjetnost. Zasad je oslikan prepoznatljivim likovima Jamesa Jarvisa, ali smo sigurni da će se ovo mijenjati kroz vrijeme. Vrhunski.