Sport

pobjeda!

Aside Banners

Nike opet pobjeđuje – kako je trčati maraton s 81 godinom u nogama?

Piše , Objavljeno

Nike je poznat po svojim kampanjama koje, osim što služe da prodaju njihove proizvode, inspiriraju i daju nadu svima da postanu sportaši. Osim poznatog taglinea “Just Do It”, Nike promovira i “ako imaš tijelo – sportaš si”, a to se očituje i u ovom promotivnom kratkom filmu nazvanom Late Bloomer.

Stisni play:

.

Ovo je priča o jednoj dami iz New Yorka koja trči maratone sa svojom 81 godinom u nogama. Marjorie je počela trčati nekoliko godina nakon smrti supruga, a sedam mjeseci je trenirala za gradski maraton, jednu od najprestižnijih utrka na istočnoj obali.

“Ako počneš nešto, nešto što stvarno želiš, pronaći ćeš način da to i završiš”

Hvala Marjorie, hvala Nikeu.

Nike je nedavno odlučio podržati Colina Kaepernicka, igrača američkog nogometa koji je protestirao klečanjem tijekom izvedbi američke himne. Njegov protest je izazvao burne reakcije u Americi, a nakon isteka ugovora sa San Francisco 49ersima zbog svojih stavova nije mogao pronaći angažman. I dalje je lice borbe za rasna prava, a Nike je odlučio napraviti s njim kampanju makar to značilo i gubljenje novca kako bi bili “na dobroj strani povijesti”. Isplatilo im se višestruko jer su dionice narasle.

Dream Crazy video pogledajte ispod…

.

TAGOVIfitness inspiracija kampanja marketing Nike sport starost trčanje

Komentiraj