Sport

Vrijeme je za promjene

Aside Banners

Ninja zaradio više od najboljeg košarkaša NBA-ja: mislimo da je vrijeme da shvatite da video igre nisu za*ebancija

Piše , Objavljeno

Teško je izaći i probiti odgojne obrasce, generacijske kletve koje se prenose s koljena na koljeno. Iz tih razloga nam je vrlo jasno da se umovi teško otvaraju. Treba nam dosta snage kako bi se otkinuli iz okova naše okoline i shvatili da se svijet mijenja. Tek onda se mi možemo mijenjati u skladu s njim ili bar tolerirati te promjene.

Odrastali smo slušajući kako igramo previše “igrice”, trebali bi se primiti knjige, bit će nam to bolje. Rijetki su vidjeli budućnost u tom i ako jesu, definitivno to nije bila naša trenutna sadašnjost.

Većina ljudi je fokusirana na brojke odnosno vrijednost profesija nam proporcionalno raste s cifrom neto plaće, mjerimo uspjeh na osnovu zarade. Uzevši to u obzir imamo sljedeće informacije.

U 2020. godini je Ninja zaradio više od Antetokounmpa. Moguće je da ne znate tko su ova dvojica pa si mislite: “Pa što i ja sam zaradio više od mog susjeda Milana.” Iz tog razloga ćemo vam dati malo više konteksta.

Giannis Antetokounmpo je profesionalni NBA košarkaš koji je osvojio dvije uzastopne MVP nagrade. On je uistinu fizička sila na terenu koja penetrira sve NBA obrane kao friško našiljena olovka mekanu tanku gumicu za brisanje. S razlogom ga zovu “The Greek Freak”. Dakle, ta osoba, jedna od glavnih faca bogate košarkaške lige je zaradio 26 milijuna američkih dolara.

S druge strane imamo Ninju. On je profesionalni gamer koji većinu svog novca ostvaruje streamanjem. Dap, on zarađuje novce tako da ga drugi gledaju kako on igra po osam sati dnevno. Tyler Blevins je krenuo u svoju e-sports karijeru davne 2009. kao pro gamer igrajući Halo 3. Ubrzo nakon toga, 2011. je krenuo streamati na Justin.tv-u nakon kojeg je prešao na Twitch.

Popularnost je stekao igrajući Fortnite. Doslovno je zajedno s tom igrom eksplodirao na globalnom nivou i zasigurno je najpopularniji streamer trenutno. Toliko je popularan da ga je Microsoft “otkupio” da bude ekskluzivan streamer za njihovu platformu Mixer. Na tom transferu je zaradio 30 milijuna američkih dolara.

Microsoftova streaming platforma nije zapravo nikad zaživjela te su ju ljetos ugasili. No, Ninji to nije smetalo s obzirom na to da samo na YouTubeu ima preko 24 milijuna pratitelja.

Vjerujte nam kada kažemo da je gaming industrija najveća na svijetu. Još važnije – roditelji diljem svijeta bi mogli klincima početi kupovati preružne gaming stolce i groomati ih za gaming vode umjesto da ih upisuju na nogomet ili košarku. Šok, znamo.

TAGOVIgiannis antetokounmpo mixer nba ninja