Nogomet

Moglo je i bolje

Aside Banners

Dalić priznao da je pogriješio pa otkrio koga je trebao zamijeniti. I Modrić mu je očitao lekciju…

Piše , Objavljeno

Hrvatska reprezentacija odigrala je danas samo 1-1 u Azerbajdžanu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo i time dobrim dijelom kompromitirala veliku pobjedu i odličnu igru u Slovačkoj.

I dalje smo prvi u skupini sa 10 bodova i ovisimo isključivo o sebi. Na drugom mjestu je Slovačka koja je večeras pobijedila trećeplasiranu Mađarsku. Obje reprezentacije imaju 9 bodova. Četvrti je Wales sa 6 bodova.

>> Provjeri još… Kakva katastrofa za Marka Pjacu! Može li se uopće vratiti na top razinu nakon ovoga?

Nakon utakmice izbornik Dalić je priznao pogrešku što nije mijenjao sve do 76. minute, a pogotovo smatra da nije trebao početi s istom postavom koja je iznijela teret u Trnavi.

‘Trebao sam ranije reagirati. Razgovarali smo na klupi i malo smo pogriješili što nismo napravili prije izmjene. Rebić je napravio dvije sjajne šanse, promašio dva zicera, a njih je sam izborio. Nisam ga htio mijenjati da mu dam još samopouzdanja u tom segmentu. Da se iskupi. Nisam pogodio. Možda je trebalo promijeniti u veznom redu, pojačati se, da budemo tu čvršći. E, sad je. gotovo, lako je sad komentirati. Kad sad gledam možda bi bilo bolje da smo odmah od starta stavili neke druge igrače jer malo je bilo previše kod nekih umora i prevelika količina energije je protiv Slovaka potrošena. Nisam to napravio, to mi je žao. To je moja pogreška’ – otkrio je Dalić.

Zanimljivo, Rebić je tijekom utakmice morao slušati Modrićeve lekcije zbog nedostatne igre u obrani.

‘Rebić se na početku vraćao i pomagao obrani, zatvorio je neke škakljive situacije, ali postao je nervozan kada je promašio te dvije prilike. Baš zato ga nisam mijenjao, očekivao sam da će ga taj sporiji ulazak motivirati da okrene ploču u nastavku meča. Nažalost, nisam dočekao, a taj drugi gol nam je trebao da riješimo utakmicu i ostavimo Azerbajdžan bez energije’ – zaključio je Dalić ovu priču.

Iduću utakmicu Hrvatska igra u listopadu na Poljudu protiv Slovačke, a samo par dana kasnije gostujemo u Walesu. U goste nam još do kraja godine dolazi i Mađarska, tako da definitivno i dalje imamo sve u svojim rukama.

>> Više nogometnih vijesti potražite u našoj rubrici SPORT, a hrpu zabavnog sadržaja, sexy KOMADA i ostalih zanimljivosti pronađite na naslovnici Idesh! portala.