Nogomet

KAKVA VARKA

Aside Banners

Genijalno! Pogledajte kako je Bjelica prije utakmice ‘prevario’ UEFA-u, a time i Atalantu

Piše , Objavljeno

Nenad Bjelica sinoć je još jednom pokazao u kakvog je trenera izrastao. Fenomenalno je pripremio momčad za Atalantu, šokirao sve promjenom formacije ‘5 do 12’ i došao možda i do svoje najveće pobjede u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. 4-0 protiv Atalante u Ligi prvaka, to zaista izgleda moćno…

Dan kasnije Bjelica je ispričao malo više detalja o pripremi utakmice i otkrio par zanimljivih detalja.

‘Otkrit ću vam nešto, u istoj sam formaciji htio zaigrati protiv Benfice u Lisabonu. Već sam to spremio, a onda sam u posljednji trenutak odustao. Osjećao sam da trebamo tako igrati u Lisabonu, ali na kraju nisam to napravio. Sad sam osjetio istu stvar u trbuhu i sam sebi rekao da ćemo sad igrati u toj formaciji. Analitičar Jasmin Osmanović i pomoćnik Rene Poms su napravili sjajne analizu Atalante. Onda smo se naš trojica i Nino Bule dogovorili da ćemo igrati tu formaciju’ – otkrio je Bjelica za 24sata.

‘U ponedjeljak sam im na treningu rekao da ćemo igrati 3-5-2. Odigrali smo 15-ak minuta 11 na 11. Postavio sam u jednu momčad sastav koji je istrčao protiv Talijana. Zaustavili smo igru nekoliko puta, ali je izgledalo jako dobro. Vidio sam kod igrača pozitivnu reakciju’ – zadovoljno je komentirao Bjelica pa otkrio još jedan sjajan potez koji je onemogućio Atalanti da se prije utakmice pripremi na ove promjene u sastavu:

‘Malo smo Atalanti lupili lažnjak na Uefinom papiru sa sastavima prije utakmice. Tamo je bila nacrtana formacija 4-3-3’.

>> Više nogometnih vijesti potražite u našoj rubrici SPORT, a hrpu zabavnog sadržaja, sexy KOMADA i ostalih zanimljivosti pronađite na naslovnici Idesh! portala.

Foto: Profimedia

TAGOVIdinamo liga prvaka