Nogomet

MAKSIMIR ODLAZI U POVIJEST

Aside Banners

GOTOVO JE: Hrvatska više nikada neće zaigrati na Maksimiru? Ovo je odluka koja bi mogla promijeniti sve…

Piše , Objavljeno

Čini se kako je došao kraj sramoćenju naše reprezentacije nastupima na ruševnom Maksimiru. Iz HNS-a stižu signali kako Modrić i društvo tamo više neće igrati…

Maksimir je već odavno postao predmet sprdnje i gotovo da nema gostovanja neke reprezentacije, a da tema nije bilo ismijavanje kultnog, ali nažalost derutnog stadiona, na kojem je ispisana povijest Vatrenih. Čini se kako je tome došao kraj. Ne, nećemo nažalost napisati da kreće izgradnja novog stadiona, već je izvjesno da Vatreni više ne žele igrati na ovakvom stadionu. Čini se kako je potres i zatvaranje tribina bila kap koja je prelila čašu.

Naime, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić rekao je u razgovoru za Večernji list da je Maksimir neadekvatan stadion za hrvatsku reprezentaciju, iz čega bi se dalo zaključiti da neko vrijeme Vatreni tamo neće igrati.

“Ne želimo uopće dovoditi u pitanje to da naša nacionalna vrsta, doprvak svijeta mora imati adekvatan stadion i u glavnom gradu. Maksimir to više nije. Kao što sam rekao, Grad Zagreb mora dati adekvatne odgovore spram Dinama i napokon naći rješenje”, rekao je Kustić.

Mnogi reprezentativci Hrvatske nisu bili zadovoljni igranjem na Maksimiru, još prije Dejan Lovren bio je vrlo kritičan prema igranju na derutnom stadionu, a i Zlatko Dalić nije imao baš najljepše riječi.

Ako Hrvatska stvarno više neće igrati na Maksimiru, onda jedini stadion na kojem se mogu igrati one najveće utakmice ostaje Poljud u Splitu, no uskoro će biti izgrađen i novi stadion Osijeka na Pampasu, gdje ćemo u budućnosti gotovo sigurno moći gledati Vatrene.

Nadamo se da je ovo samo privremeno i da ćemo Vatrene uskoro gledati na nekom novom Maksimiru. Ovaj grad i stadion to zaslužuju. Tu je i krenula povijest Vatrenih, utakmicom protiv SAD-a 1990. godine, a kasnije su tu povijest ispisivale brojne velike generacije Vatrenih – Boban, Prosinečki, Šuker, Pršo, braća Kovač, Srna, Olić, Mandžo, Modrić…

Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT

Foto: Shutterstock