Nogomet

Sljedeći Neuer

Aside Banners

I dva dana nakon utakmice Barcelone i Dynama se samo priča o jednoj zvijezdi večeri – mladom golmanu

Piše , Objavljeno

Svi već polako dižu ruke od Barcelone u zadnje vrijeme, a pogotovo posljednjih nekoliko mjeseci. Nitko više ne očekuje ništa od njih, svi imaju isti stav – propali su. Unatoč tome svemu, nešto nam ne da mira i ipak gledamo njihove tekme.

Gledali smo ih i sinoć protiv Dinama iz Kijeva. Možemo slobodno priznati da jako dugo nismo gledali takvu utakmicu, ali pri tome to ne mislimo kao pohvali za sve igrače na terenu, nego za majstore i vladare šesnaesterca – vratare.

S jedne strane smo imali iskusnog Ter Stegena koji se napokon vratio nakon ozljede koljena. Odigrao je odličnu utakmicu. Zamišljamo sebe kako igramo protiv takvog Ter Stegena na PES-u. Joystici bi letjeli, obitelji bi se spominjale, vrijeđali bi se Konamijevi developeri i njihov sezonski update jer to što je on branio nije bilo normalno.

Prođeš Piquea i misliš si to je to, a onda se pojavi Marc-Andre i skine ti zicer s noge. Malo je reći da se razbranio.

S druge strane, gledali smo jednako čudnu, ako ne i čudesniju predstavu mladog Ruslana Neschereta. Vratara koji će tek za par mjeseci napuniti 19 godina. Odigrao je sjajnu tekmu, a ovo je bila njegova prva u Ligi prvaka.

Zapravo ni nije trebao igrati, ali puno igrača iz prve postave su pozitivni na COVID pa je Ruslan dobio priliku. Ovo mu je bila tek druga tekma koju je započeo za Kijev.

Bacili su ga u vatru, ali nitko nije znao da mu vatra ne može ništa. Izdigao se svaki puta iz tog plamena kao Khaleesi, majka zmajeva. Obranio je nemoguće stvari. Briljirao je. On je definitivno karika koju nitko nije očekivao. Skupio je preko 12 obrana. Takvu predstavu nam u Ligi prvaka nije nitko ponudio još od davne 2003. godine.

Najviše nam se dojmila obrana slobodnog udarca kojeg je izvodio Messi.

Nadamo se da će Ruslan nabaviti poster tog trenutka jer je bio za pamćenje. Podsjetio nas je na davne debitantske utakmice Manuela Neuera dok je još igrao za Schalke, a svi znamo tko je Manu danas.

Trenutna tržišna vrijednost Neschereta je oko 200 tisuća eura. Ne trebamo biti eksperti kao Samovojska da pretpostavimo kako će ta cijena naglo porasti. Želimo mu to. Ruslanu, ne Antonu.

Ruslan Nescheret – ime za praćenje.

TAGOVIbarcelona Dynamo Kyiv liga prvaka Nescheret