Nogomet

pare pare parice

Igrači Barcelone odbili smanjenje plaća usred pandemije, Barcelona u krizi zbog načina poslovanja

Piše , Objavljeno

Španjolska prolazi teška vremena, baš kao i svi mi. Kapetani svih momčadi Barcelone pregovaraju s odborom i ne uspijevaju naći zajednički jezik.

Nije u pitanju samo nogometna ekipa na čelu s Messijem već tu spadaju i ženska nogometna ekipa, košarkaške ekipe te ostali klubovi koji nose Barcin grb. Ali – polovica budžeta se odnosi na Messija, Rakitića i društvo pa je jasno da su oni u posebnom fokusu.

Igrači su spremni na smanjenje plaća, ali ne po trenutno predloženim uvjetima.

Klub će itekako pretrpiti financijski udarac zbog pandemije koronavirusa i ukidanja liga i kupova pa pokušavaju pronaći način da što lakše prežive ova teška vremena. Nema ni posjeta utakmicama ni Barceloninom muzeju pa je jasno da se sportski klub kao Barcelona nema od čega financirati. Drugi klubovi imaju vlasnike koji imaju druge poslove (khm šeici khm naftaši khm medijski magnati), ali Barcelona se financira isključivo nogometnim aktivnostima. A sad nema igara pa nema ni kruha. Njihov način poslovanja ih nije pripremio za ovakve situacije.

Zamisli koliko bi im gore još bilo da su na kredit kupili Neymara.

Neki igrači Barcelone vraćaju zajednici u ovim teškim trenucima. Messi je donirao ukupno milijun eura zdravstvu u Španjolskoj, ali i u Argentini, a Rakitić i njegovi kolege iz reprezentacije su uložili u dvije incijative za pomoć Hrvatskoj.