Nogomet

Nikoga neće moliti

Aside Banners

ISKRENO PRIZNANJE: Izbornik Dalić otkrio što planira s Ivanom Rakitićem

Piše , Objavljeno

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je neugodno iznenadila odigravši kod Azerbajdžana 1:1, čime si je zakomplicirala put prema završnom turniru Europskog prvenstva 2020. godine.

No panike nema, dobra stvar je što smo u Slovačkoj uzeli 3 boda direktnim konkurentima i što sve ipak držimo u svojim rukama.

Po povratku iz Azerbajdžana, u intervjuu za Večernji list, izbornik Dalić ukratko je opisao što se sve događalo proteklih dana u taboru Vatrenih:

‘U te dvije utakmice odigrali smo sjajnih dva sata, sjajnih! Ali nakon toga ne smijemo si dopustiti takav pad. Da je ostalo 1:0, bilo bi O.K., a kad primiš gol, onda kao ništa ne valja. Ja neću na to tako gledati. Malo sam razočaran što se uvukla nervoza među igrače, a za tim nije bilo potrebe’.

Spomenuo je Dalić dvije promašene prigode Rebića, stanje euforije i depresije karakteristične za Hrvate.

‘Mene je nakon Slovačke bilo toliko strah Azerbajdžana da sam stalno upozoravao igrače. Najteža je utakmica koju moraš dobiti ili si je dobio unaprijed. Mnogo toga sam se bojao. Naime, već sam uvidio da je Azerbajdžan nama najnezgodniji suparnik, jer nijedna druga momčad nema takve brzance kakve imaju oni. A nama je to najopasnije’.

Na kraju se dotaknuo i ‘slučaja Rakitić’:

‘Bio sam svibnju kod njega. Evo ovakva je moja situacija: ja sam zauvijek zahvalan tim dečkima iz Rusije, cijeli svoj život. Oni su toliko toga lijepoga donijeli cijeloj Hrvatskoj, toliko sreće, da je to neopisivo. Mene su učinili drugim trenerom svijeta. Ja imam prema tim dečkima ogroman respekt, tako i prema Rakitiću. On i ja ama baš nikakvih problema nemamo, nikakvih! Naravno da ću se ja potruditi i obaviti još jedan razgovor, da tu situaciju riješimo. Jer ja ne želim da Hrvatska izgubi Ivana Rakitića; ni kao igrača ni kao čovjeka. Kod mene su svakom vrata reprezentacije otvorena, meni svaki igrač treba; i Nikola Kalinić i Ćaleta-Car i Ivan Rakitić. Ali nikoga neću moliti da igra za reprezentaciju’, objasnio je Dalić i zaključio priču o Rakitiću.

Ako igra u Barceloni, ako želi igrati za reprezentaciju… No opet, tu su Vlašić, Petković, ni za kim nećemo kukati ni suze roniti’ – jasan je bio Dalić.

>> Više nogometnih vijesti potražite u našoj rubrici SPORT, a hrpu zabavnog sadržaja, sexy KOMADA i ostalih zanimljivosti pronađite na naslovnici Idesh! portala.