Nogomet

Novo proljeće

Aside Banners

KALKULACIJE: Evo kako Dinamo sigurno prolazi skupinu, ali postoji i crni scenarij

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Shutterstock

Dinamo je sinoć sjajno odigrao u Austriji i pobijedio WAC rezultatom 3-0. Stvar koja je dodatno oduševila sve u Dinamu je 0-0 na utakmici CSKA i Feyenoorda, čime je maksimirski klub dodatno učvrstio 1. mjesto i povećao izglede za prolaz dalje.

Zapravo, Dinamo je samo korak do novog proljeća u Europi, ali treba biti oprezan.

Dinamo sad ima tri boda prednosti pred Feyenoordom, četiri pred WAC-om i pet pred Moskovljanima. U idućem kolu 3. prosinca momčad Zorana Mamića gostuje u Nizozemskoj i već tu prolaz može biti osiguran. U slučaju pobjede Dinamo je sigurno prvi u skupini, a ukoliko završi remijem, prolaz će biti osiguran ukoliko i druga utakmica u skupini završi bez pobjednika.

Dinamo je toliko dobroj poziciji da čak i u slučaju poraza kod Feyenoorda može osigurati prolaz. Dapače, i uz takav rezultat “modri” će osigurati šesnaestinu finala i prije posljednjeg kola Europske lige ako CSKA i WAC remiziraju.

Naravno Dinamo ima i ‘popravnu’ priliku u zadnjem kolu kada mu dolazi CSKA. U najgorem slučaju bod kod kuće bio bi dovoljan za prolaz skupine.

Međutim, u slučaju da Dinamo izgubi obje utakmice, a WAC pobijedi sve do kraja, Modri bi ostali bez šesnaestine finala Europske lige. Postoji i scenarij u kojem bi se Dinamo porazom u zadnjem kolu u Zagrebu bodovno izjednačio za Feyenoordom i CSKA, u tom bi slučaju Dinamo mogao završiti i treći u skupini.

Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT