Nogomet

NARAVNO DA JE ODBIO

Aside Banners

KONAČNO JE PRIZNAO: Legandarni Iker Casillas otkrio zašto je u jednom trenutku odbio zaigrati protiv Hrvatske

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Shutterstock, ph.FAB

Iker Casillas, jedan od najvećih vratara svih vremena, nakon završetka duge i bogate karijere odlučio je, poput mnogih svojih koelga, izdati autobiografiju.

Legendardni vratar Reala i španjolske reprezentacije u svojoj knjizi otkriva brojne detalje i pikanterije iz svoje bogate karijere, a nama je za oko zapeo dio u kojem Casillas priznaje kako je na Euru 2016. odbio stati na gol protiv Hrvatske.

Susret Španjolske i Hrvatske u zadnjem kolu odlučivao je tko će ići dalje s prvog mjesta u skupini. Hrvatska je pobijedila 2-1 golovima Kalinića i Perišića, a susret ćemo pamtiti i po Subašićevoj obrani penala Ramosu.

Do te utakmice na vratima Španjolske je bio standardan David De Gea, a Del Bosque je u toj trećoj utakmici htio dati šansu Casillasu, ali to se na kraju nije dogodilo. Izbio je pravi skandal i mjesecima se nagađalo da je Casillas zapravo odbio braniti u toj utakmici, a sada je to konačno i priznao.

‘Ovako, izbornik mi je rekao kako želi da je branim na toj utakmici, ali ja sam mu odgovorio da bi najbolje bilo da nastavi s Davidom. Nisam se smatrao zaslužnim da igram tu treću, posljednju utakmicu skupine. Sreća je da sam rekao ‘Ne’, jer smo izgubili. Uvjeren sam da su kao u finalu Lige prvaka u Lisabonu ili na SP-u 2014 ljudi samo čekali moj kiks da mogu reći kako sam kriv za poraz. Osjećao sam da to neće dobro završiti’ – otkrio je Casillas što se događalo u ljeto 2016.

Zanimljivo, nakon tog incidenta Casillas više nikada nije branio za Španjolsku,

Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT