Nogomet

Kako misle - nema piva?

Aside Banners

KREĆE SHOW: Gledatelji u Engleskoj se vraćaju na stadione, ali jedna stvar neće im se svidjeti

Piše , Objavljeno

Čelnici engleskog Premiershipa razradili su plan povratka navijača na nogometne stadione, a uvod je bilo pismo namjere koje su poslali svim klubovima.

Za početak je napravljen plan postepenog vraćanja navijača na stadione, ali uz posebna pravila. Tako su čelnici Premiershipa sastavili poseban ‘Covid pravilnik ponašanja’, piše Tportal.

Sudeći po onome što u njemu piše atmosfere baš i neće biti jer je navijačima zabranjeno pjevati i vikati, a uz to je strogo zabranjeno piti alkohol na stadionima te u njihovoj blizini. Naravno, uz to za cijelo vrijeme boravka na stadionu moraju nositi masku. Najavljene su i stroge kazne,

 

Razlog ovakvoj odluci da se zabrani pjevanje i navijanje, koja je nekima jako čudna, jest sprečavanje oslobađanje i širenja čestica aerosola zrakom kako bi se smanjila mogućnost zaraze. A kako bi navijači bili mirni i poslušni strogo im je zabranjen alkohol.

Dodajmo još kako je odlučeno da će zasad na utakmicama prve lige moći ući na svaki stadion maksimalno četiri tisuće navijača, na utakmicama druge lige (Championshipa) do dvije tisuće navijača, a u ostalim nižim ligama još uvijek nisu dozvoljeni gledatelji.

Tportal.hr / Foto: Shutterstock

Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT