Nogomet

još pobjeda

Aside Banners

Big deal: Marcus Rashford natjerao vladu da nahrani djecu i potpisao za Jay-Z-ja

Piše , Objavljeno

Napadač Manchester Uniteda i Engleske Marcus Rashford je potpisao ugovor s Jay-Z-jevom Roc Nation Sport agencijom, ali prava vijest je da je uspio preokrenuti odluku UK parlamenta.

Nedavno je Rashford vodio uspješnu kampanju koja se borila da djeci u lošijim financijskim prilikama osigura obroke tijekom nadolazećih ljetnih praznika. Naime, Ministarstvo obrazovanja (ili kakogod se to kod njih zove) je ukinulo program u kojem se tijekom ljetnih praznika djeci iz siromašnijih obitelji omogućava kvalitetna prehrana pa je Rashford odlučio iskoristiti svoju zvjezdanu moć. Jer – i on je bio jedno od te djece kojima je ta mjera itekako pomogla.

View this post on Instagram

@dnmaysportsmgt @rocnationsports

A post shared by Marcus Rashford (@marcusrashford) on

Cijelu britansku javnost je natjerao da sagleda problem koji uistinu i je ogroman problem (njegovo pismo možeš pročitati OVDJE) – a britansku vladu je uvjerio da ponude vaučere za besplatne obroke takvoj djeci, a sigurni smo da je Rashfordova veza s Jay-Z-jem pomogla vidljivosti njegove akcije i cilja. 120 milijuna funti će biti potrošeno kako bi se program besplatnih obroka nastavio. Nećemo ni staviti fotku Borisa Johnsona da ne uništimo ovu lijepu priču.

Jay-Z je i samo poznat po aktivizmu pa nije ni čudo da se njegova agencija također interesira za sportaša koji se bavi pitanjima većim od samog sporta.

Partnerstvo Roc Nation Sportsa i Rashforda je samo još jedan korak dublje u Roc Nation Sports fascinaciju nogometom – već su ranije potpisali Lukakua, Witsela i de Bruynea, ali partnerstvo s Rashfordom se odnosi isključivo za sve njegove poteze izvan terena, agenti su mu i dalje njegova dva brata.

TAGOVIjay z marcus rashford nogomet roc nation sports