Nogomet

Novi SALE

Aside Banners

Opet SALE: Barcelona će ponovno imati “sezonsku rasprodaju”, nogometni velikan želi De Jonga

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: OneFootball English/YouTube screenshot

Naivci će za neuspjehe Barcelone kriviti koronu, ali realno, ona je samo ubrzala proces Barceloninog pada. Nije joj bilo spasa.

Kao što su imali rasprodaju u ljetnom prijelaznom roku gdje su se rješavali svojih zvijezda na jadan način (mislimo na brata Suareza, uz tebe smo, Zubo!), očito je da nam slijedi sada drugi rasprodaje na zimu.

Mnogi su igrači na listi, a na njenom vrhu s nalazi Frenkie de Jong. Mladi 23-godišnjak je trenutno jedan od boljih Barcinih igrača, ali izgleda kako ljubav neće potrajati.

Kupili su ga od Ajaxa 2018. za 86 milijuna eura. Trebala je to biti “dugoročna” kupnja. De Jong je trebao trajati duže od vijeka trajanja prosječnog pametnog telefona, ali eto, situacija je drugačija.

Kriza je, nema se…

Ovo je vijest koju su određeni klubovi dočekali s osmijehom na licu. Prije svega mislimo na klub koji definitivno ne proživljava financijsku krizu kakvu proživljava Barca, a to su njihovi 8-2 prijatelji iz bavarske pokrajine.

Bayern je već u 2018. htio kupiti de Jonga i Matthijsa de Ligta, ali na njihovu žalost se jedan odlučio za Barcu, a drugi za Juventus.

No, izgleda da je istina ona narodna: “Strpljen-spašen”.

Navodno je Braco, u svijetu poznat kao Hasan Salihamidžić, ostao u kontaktu s de Jongovim menadžerom.

Mislimo da je to već “gotova” stvar. Bayernu je prioritet nabaviti dobru zamjenu za Thiaga koji je otišao igrati za Kloppa u grad Beatlesa.

Ako ne dođe Nizozemac, naravno da Švabe imaju opciju B koja se zove Eduardo Camavinga (on je odličan ulov i u PES-u) te opciju C iz Borussije Mönchengladbacha – Florian Neuhaus.

Kako god, Bayern neće ostati praznih ruku, a Barca… Ah, da su bar imali priliku prodati neku nezadovoljnu superzvijezdu koja im izaziva probleme tijekom ljetnog prijelaznog roka i s tim novcima pokriti potrebne troškove i možda graditi s mladim igračima Barcu ispočetka – primjerice Messija…

TAGOVIbarcelona Bayern Munich De Jong