Nogomet

Neće doći

Aside Banners

Raketa, svaka čast na svemu, ali kakvo je ovo otkazivanje reprezentaciji? Dalić primio neugodnu vijest od Rakitića

Piše , Objavljeno

Izbornik Zlatko Dalić nekoliko trenutaka prije zakazane presice u 11 sati primio je neugodnu vijest od igrača Barcelone Ivana Rakitića. Veznjak Vatrenih otkazao je dolazak u reprezentaciju i neće ga biti u kadru za obje utakmice koje slijede.

Zanimljivo, ovo nije prvo otkazivanje Rakitića ovakvog tipa, a dolazi u zaista nezgodnom trenutku za reprezentaciju, ususret gostovanja u Slovačkoj 6. rujna i u Azerbajdžanu 9. rujna.

Svoj izostanak Rakitić je navodno opravdao razlozima psihičke prirode, ‘ne osjeća se dovoljno spremnim da ovoga tjedna zaigra za reprezentaciju’. Prave razloge ovog izostanka treba tražiti u mogućem transferu. Spominje se odlazak u PSG ili Juventus, ali danas je posljednji dan prijelaznog roka i još ništa nije riješeno.

“Tko nije spreman sto posto, tko ne može dati maksimum, nije potrebno da dolazi. Rakitć nije riješio status u klubu, zaključili smo da nije spreman i fokusiran, dan ne može dati maksimum koji ja trebam u ovom trenutku, zato on neće doći’ – objasnio je izbornik.

Umjesto Rakitića izbornik Dalić je pozvao Marka Roga.

Na kraju presice uporni novinari su još jednom pitali Dalića o Rakitiću, na što je on kratko odgovorio: ‘Ne želim uopće razmišljati o njemu. Ako imamo neki problem s njim ja ću to riješiti na svoj način.

>> Više nogometnih vijesti potražite u našoj rubrici SPORT, a hrpu zabavnog sadržaja, komada i ostalih zanimljivosti pronađite na naslovnici Idesh! portala.

Foto: Profimedia

TAGOVIHrvatska Ivan Rakitić