Nogomet

Nogomet navijačima

Aside Banners

UEFA odlučila reći ‘dosta’: Evo koliko od sada najviše mogu koštati ulaznice za utakmice Lige prvaka

Piše , Objavljeno

Odzvonilo je skupim ulaznicama i bogaćenju klubova na račun navijača. Europski nogometni savez (UEFA) postavio je gornju granicu za cijene ulaznica za gostujuće navijače na utakmicama Lige prvaka, odnosno Europske lige u ovoj sezoni.

Maksimalna cijena za goste na utakmicama Lige prvaka bit će 70 eura, a na utakmicama Europske lige 45 eura. Ako to preračunamo u kune – za Ligu prvaka 515 kuna. I dalje previše?

‘Navijači su duša igre i oni koji slijede svoje ekipe na gostujuće utakmice stoga moraju imati pristup ulaznicama po razumnoj cijeni. Moramo poštivati i troškove putovanja’ – komentirao je ovu odluku predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

>> Provjeri još… Je li ovo Dinamova šansa protiv moćnog Pepa i Cityja u Ligi prvaka? Fora je u kalendaru i rasporedu…

‘Uvođenje ovog plafona predstavlja napredak na kojemu čestitamo UEFA-i. Ovim će se stati na kraj slučajevima kada se cijene dižu u nebu, ali i dalje smatramo kako je postavljena granica previsoka’ – objavila je Udruga europskih nogometnih navijača.

Prošle sezone su se navijači Manchester Uniteda i Liverpoola žalili na previsoke cijene ulaznica za gostujuću tribinu na Barceloninu stadionu Camp Nou koje su iznosile čak 119 eura.

>> Još nogometnih vijesti pratite u našoj rubrici SPORT

Foto: Profimedia