Nogomet

nije im bilo lako

Aside Banners

Veliki igrači koji su se odlučili za drugu reprezentaciju i (uglavnom) nisu pogriješili

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

>> Vrati se na početak

Kevin-Prince Boateng (Njemačka – Ghana)

Svi se sjećamo komentatorski napumpanu priču između dvoboja dva brata kada su se Njemačka i Ghana susreli. Na jednom kraju Kevin-Prince, a na drugom Jerome.

Vjerujemo da nije bila tako strašna situacija kao što su ju predstavili. Informacija postoji da se KPB žalio da ga Löw 2008. nije htio pozvati u repku zbog njegovih tetovaža. Koliko ima istine? To zna samo Joachim “kopač nosa” Löw.

KPB je jednostavno otišao igrati za Ghanu jer je znao da nema baš izgleda igrati za Njemačku u toj eri bolesnih veznjaka kojima je Njemačka raspolagala.

Tako da sve te srceparajuće priče i raskolu dva brata koje se prodaju bakama koje prate nogomet – nisu baš točne.

Ivan Rakitić (Švicarska – Hrvatska)

Ovaj gospodin je mogao igrati za Švicarsku, ali na našu sreću nije.Odlučio se za bolju reprezentaciju i to ne govorimo samo iz subjektivnih razloga.

Jedva čekamo imati unuke da im možemo pričati priče o tome kako je Hrvatska u jednom trenutku imala dva najbolja vezna igrača na svijetu s Raketom i Lukom.

Miroslav Klose (Poljska – Njemačka)

Jedan od utjecajnijih njemačkih napadača, bombarder i rekorder. Mogao je igrati za Poljsku, ali je znao da ima bolje šanse ako se odluči za die Mannschaft. Blago rečeno, ispostavilo se da se dobro odlučio.

Imao je dobar nos za reprezentativne odluke, ali i golove s obzirom na to da još uvijek nitko nije srušio njegov rekord s najviše zabijenih golova na Svjetskim prvenstvima. Zabio ih je 16. Uvijek u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Deco (Brazil – Portugal)

Početkom 2000-ih su svi čekali da jednog mladog igrača koji je igrao za Corinthians pozovu u reprezentaciju Brazila. No, nažalost uz tu generaciju Ronalda, Rivalda i Ronaldinha nije bilo mjesta za Andersona.

Dobivši portugalsko državljanstvo – odlučio je i igrati za njih. Nažalost, nije postigao velike rezultate s njima, ali je u svojoj debitantskoj utakmici, prijateljska utakmica protiv Brazila, zabio svoj prvi gol.

Vjerujemo da je Brazilu bilo žao s obzirom na to kakvu je karijeru imao, ali naravno da to neće priznati.

Lukas Podolski (Poljska – Njemačka)

Poldi je jedan od rijetkih slučajeva igrača koji je igrao puno bolje za repku nego za vlastiti klub.

Ne znamo kako to objasniti. Nije imao lošu klupsku karijeru, ali kao da mu je nešto nedostajalo.

Je li to bio dres, drugačiji stil igranja, suigrači, angažiranost njegovog BFF-a Schweinija – ne znamo, ali definitivno se dobro odlučio.

Vjerujemo kako Poljska žali za takvim gubitkom, ali tko im je kriv kada su ga zamijetili tek kada je krenuo igrati za mladu reprezentaciju Njemačke.

Svakako, imaju Lewandowskog – to je dovoljno za sva vremena.

TAGOVIeduardo da silva hrvatska reprezentacija Ivan Rakitić nogomet nogometni reprezentacije zlatan ibrahimović