Nogomet

Smijeh ili tuga

Banner 300

VIDEO Dame i gospodo, predstavljamo vam 2. HNL – smijeh ili očaj, birajte sami

Piše , Objavljeno

Možda bi se posljednja tekma između Croatie i Cibalije mogla nazvati uobičajenom utakmicom između dva drugoligaša, ali to usputnim promatračima ne bi otkrilo koliko je drame, naglih preokreta, neizvjesnih trenutaka uključeno u takav izraz. Tenetova radnja je ništa naspram 2. HNL.

Ako volite Krv nije voda, a ne možete dočekati novu sezonu, vrijeme je da se uključite u nogomet koji se igra na hrvatskim terenima.

Ove nedjelje su se u Zmijavcima susreli domaćini i Vinkovčani. Činilo se kako će Slavonci odnijeti sigurna tri boda, ali onda kreće nagli dramatični preokret. Finalni peti čin koji ćemo nazvati “Deus ex machina”.

U posljednjim sekundama produžetka, točnije u 95. minuti sudac je dosudio jedanaesterac. Stručnjaci bi rekli da je to bila diskutabilna odluka, a mi kažemo da je sudac prije tekme prihvatio ponudu koju nije mogao odbiti *Alexa sviraj glazbu iz Kuma*.

Kako očito u nižim ligama nije dostupan VAR, izgleda da se netko želi još malo obogatiti dok može. Drugim riječima, penala nije bilo. Dosta jasno je vidljivo da je Dyoke stigao do lopte prije Mrkonjića.

Na sučev zvižduk je krenuo vrhunac. Igrači Cibalije su se jako usprotivili toj odluci. Tomislav Baltić se čak zalijeće u suca i lagano ga gura, na što je dobio drugi žuti i crveni. Baltić tijekom dosude ubacuje malo poznate nogometne glume te se baca kao pokošen na pod nakon što je dobio drugi žuti, ali se ubrzo sjetio da je vjerojatno pomiješao informacije koje je dobio na glumačkoj radionici. Nakon crvenog odlazi u nevjerici s terena.

Nagrada za najbolju reakciju bismo ipak dodijelili Filipu Jazviću (e da znate koliko je bilo teško naći imena svih ovih ljudi) koji u šoku i nevjerici trči po terenu držeći se za glavu. Maestralna izvedba.

Ako mislite da je tu kraj, varate se. Šlag na tortu nam stavlja Mrkonjić sa svojom nesvakidašnjom izvedbom kaznenog udarca s točke. Također, neizostavan je element glume gdje veže kopačke, popravlja štucne, namješta loptu te bez da se udalji od nje pogleda u suca koji istog trena da je zvižduk te Mrkonjić smjesta šuta u lijevu stranu na golmanovo iznenađenje.

Zli jezici bi rekli da je taj pogled bio signal sucu da svira. Prosudite sami.

Sudac nakon ovog uzbudljivog događaja odlazi iz šesnaesterca sliježući ramenima u stilu “j*ebiga, rođo”.

Tko kaže da je Premiership napet, taj nije gledao 2. HNL.

TAGOVI2. HNL Cibalia Croatia Mrkonjić