Nogomet

Ah, Jedvaj...

Aside Banners

VIDEO Kakav lapsus Jedvaja – dodao protivniku u “hrvatskom” dresu loptu na prazan gol

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Screeshot/IDESH edit

Tin Jedvaj, 24-godišnji reprezentativac koji igra za Bayer Leverkusen je napravio grešketinu (naša izmišljena super uvećanica greške) u četvrtom kolu Europa lige.

Bila je to 58. minuta u kojoj je Bayer vodio protiv izraelskog suparnika Hapoel Be’er Sheva. Bayerov golman Lukas Hradecky je gotovo iz desnog kuta šesnaesterca (ili lijevog ovisi kako gledaš) dodao laganu loptu Jedvaju.

Jedvaj u sljedećem trenutku radi jednu od većih pogrešaka ili najbolju asistenciju u svojoj karijeri. Izgledalo je kao da je htio uputiti loptu kolegi iz obrane, Jonathanu Tahmu, ali je tu loptu bez puno muke presjekao Itamar Shviro i zabio u praznu mrežu.

Prije, nego što je pao gol Jedvaj je već pognuo glavu znajući što je napravio i što slijedi.

Na kraju su Jedvajevi pobijedili 4:1 pa je  sve dobro prošlo.

Naravno da se cijeli internet zeza na račun toga što izraelski klub ima crveno-bijelu šahovnicu na dresovima te da je to Jedvaja zbunilo. Nije navikao igrati protiv ekipa s “hrvatskim” dresovima.

Doduše, možda treba uzeti u obzir činjenicu da je u posljednjih godinu dana Jedvaj potencijalno odigrao više utakmica za reprezentaciju, nego svoj klub (naravno da nije, ali volimo napuhati nekad stvari van proporcija kako bi ukazali na nešto).

U posljednjih osam utakmica u Bundesligi Tin nije dobio niti minutu, ali nije više ni u reprezentativnom kadru.

Sigurno je kako prolazi lošiji period u svojoj karijeri, ali nadamo se da će i to proći te da će ostvariti svoj potencijal koji su mnogi vidjeli u njemu.

Koban trenutak možete pogledati ovdje.

TAGOVITin Jedvaj