Sport

Prekinut je njegov niz pobjeda

Aside Banners

Novaka Đokovića u finalu Wimbledona pratili zvižduci, a uoči poraza razbio je i reket

Piše , Objavljeno

Izvor: Shuttterstock/ Asatur Yesayants

„On je gladan. I ja sam gladan, zato priredimo gozbu”, rekao je Novak uoči meča, ali izgleda da je mladi Alcaraz bio je gladniji. Đokovićev šokantan poraz komentirali su na  društvenim mrežama, ali u prvom je planu ponašanjem publike i Novaka.  

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz osvojio je Wimbledon nakon što je u finalu nakon skoro pet sati igre svladao Srbina Novaka Đokovića s 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4. Novak je ipak ponašanjem postao predmet mnogih rasprava.

Naime, ouči finala Wimbledona, Novaka Đokovića publika nije počastila pozitivnim reakcijama, već je zviždala i negodovala kada je Đoković pričao s glavnim sucem, a prije nego što je izgubio meč strgao je reket.

Razbijanjem reketa dobio je najveću kaznu 2023. u iznosu od 8000 dolara (6100 funti) što čemu teško pasti jer je kao drugoplasirani, zaradio samo 1,4 milijuna dolara.

Kazna za zlouporabu reketa bila je samo još jedna epizoda na kontroverznom turniru za Đokovića, koji je također kažnjen u nedjelju zbog povrede vremena između servisa i pozvan je zbog povrede ometanja nakon glasnog uzvikau polufinalu protiv Jannika Sinnera.

Tihi je pobjednik sretni navijač, koji je pozirao s oštećenim reketom kojeg mu je Đoković dao nakon  meča.

TAGOVInovak đoković reket tenis wimbledon