Sport

skidaj

Aside Banners

Novi zakon u francuskom gradu – ilegalno je nositi dres PSG-a na dan finala Lige Prvaka

Piše , Objavljeno

Paris Saint Germain nije baš voljen klub u jednom od najvećih europskih lučkih gradova – Marseilleu. Toliko ga ne vole da su zakonski zabranili nositi dres PSG-a u nedjelju na dan finala Lige Prvaka iako su gradovi udaljeni 770 kilometara. Tijekom polufinalne utakmice između PSG-a i RB Leipziga, policija u Marseilleu je morala nekoliko puta intervenirati. Da, Marseille i PSG se toliko ne vole.

Kako bi spriječili bilo kakve daljnje sukobe ili uznemiravanje javnog reda i mira, donesena je ova bizarna odredba. Osim dresa, zabranjena su sva obilježja PSG-a baš kao i upotreba ikakve pirotehnike tijekom finalnog dana.

PSG se plasirao u finale najcjenjenijeg nogometnog natjecanja pobjedom nad RB Leipzigom te će zaigrati u finalu protiv Bayern Munchena. Ako PSG uspije pobijediti, ovo će biti prvi put u povijesti da se nalaze na vrhu Europe. Također, ako PSG osvoji naslov, postat će tek drugi francuski klub koji je osvojio naslov. Prvi je, a kako drukčije nego Marseille.

Ako nas pitaš – pored ovogodišnjeg naslova treba stajati zvjezdica da označi jedinstven put do finala za obje momčadi, nikad dosad nismo Ligu prvaka gledali u ovom formatu.

TAGOVIliga prvaka neymar nogomet nogometni psg