Sport

Aside Banners

Nurmagomedov vs McGregor makljaža – pamti li UFC i gore incidente?

Borba u oktogonu, ali i njezin neslavni nastavak izvan ograđenog prostora za borce obišli su u proteklih nekoliko dana svijet.

Piše , Objavljeno

Borba u oktogonu, ali i njezin neslavni nastavak izvan ograđenog prostora za borce obišli su u proteklih nekoliko dana svijet.

Khabib Nurmagomedov u regularnom dijelu meča nije ostavio kontroverznom Ircu previše šanse te je 27. pobjedom u isto toliko nastupa obranio UFC-ov naslov. Vidno nabrijani Dagestanac još tokom meča je u nekoliko navrata pokazao kako za njega ovo nije samo još jedna borba već da je dobro upamtio svaku riječ koju mu je prgavi showman McGregor uputio posljednjih mjeseci.

Naravno, ne postoji nikakvo opravdanje za postupak 30-godišnjeg MMA majstora poslije pobjede u ringu, kada je preskočio ogradu i krenuo u obračun s Conorovim timom. McGregor je bio uobičajeno lajav i nije prezao od uvreda, potpirujući vatru do samog dvoboja, dok je Khabib sav bijes projicirao u kulminirajućoj večeri borbe. Osim velike pobjede i obrane naslova, ovim se krajnje nepromišljenim činom uvalio i u potencijalno velike probleme, a isto vrijedi i za njegov tim koji je uletio u oktogon i nasrnuo na Irca. Ironije li, od ozbiljnijih problema s policijom spasilo ih je tek Conorovo povlačenje tužbe.

Dana White naravno nije bio presretan načinom na koji se završio ovaj borilački spektakl za kojeg je Nurmagomedov odmah najavio da neće završiti stiskom ruke. Jednom kad ubacite tenzije na obiteljskoj, etničkoj ili religijskoj razini možete očekivati ovakav ishod, koji definitivno ne pomaže imidžu ionako zloglasnog sporta, no prvi čovjek UFC-a sigurno može biti zadovoljan s financijske strane s obzirom na iznimnu gledanost borbe u cijelom svijetu. Kada je novac u pitanju, neugodno iznenađenje moglo bi se pak dogoditi Khabibu, čija titula izgleda nije upitna, ali honorar, odnosno njegov iznos nakon incidenta svakako jest.

MMA borci najčešće nisu anđeli i uz neka od manje ili više poznatih UFC lica vezale su se kontroverze pa i optužujuće sudske presude te zatvorske kazne. Doping muljaže ili namještanje mečeva su kamilica za neke od prijestupa u kojima su uhvaćeni problematičniji među borcima.

.

Quinton ‘Rampage’ Jackson i Jon Jones stoje iza ozbiljnih prekršaja u prometu, Marcus ‘Conan’ Silveira pao je svojevremeno s velikom količinom ecstasyja, a Lee Murray služi 25 godina za oružanu pljačku banke. Jonathan Paul Koppenhaver, poznatiji i kao War Machine dočekat će starost iza rešetaka zbog brutalnog premlaćivanja djevojke Christy Mack, a korejski bivši UFC borac Joe Son služi doživotnu zatvorsku kaznu za nekoliko teških zločina.

U tom kontekstu, makljaža Nurmagomedova, McGregora i njihovih timova ne zvuči toliko dramatično te će proći bez posla za policiju, ‘samo’ sa suspenzijama i novčanom kaznom. Ipak, ružan završetak ovog izuzetno hajpanog okršaja završit će definitivno u kategoriji najozbiljnijih sukoba između boraca, a koji se nisu dogodili za trajanja službenih rundi.

Nick Diaz i Joe Riggs potukli su se svojevremeno u bolnici, Paul Daley udario je Josha Koschecka namjerno nakon završetka runde i dobio doživotni izgon iz natjecanja, Renato ‘Babalu’ Sobral davio je protivnika poslije tapkanja i sučeve itervencije, Michael Bisping i Jorge Rivera rastali su se pljuvačkom, a Jason ‘Mayhem’ Miller u maniri Kanye – Taylor Swift incidenta isprovocirao je Jakea Shieldsa za vrijeme pobjedničkog govora i izazvao tako opću tučnjavu.

U tom biranom društvu od vikenda se nalaze i pobješnjeli Khabib te Conor McGregor, za kojeg će pak mnogi reći kako je učinio sve kako bi se u njemu i našao.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIconor mcgregor MMA nasilje nurmagomedov skandal ufc

Komentiraj