Mix

Obitelj M. Schumachera tuži tabloid zbog lažnog intervjua s umjetnom inteligencijom

Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: Youtube Screenshot
Umjetna inteligencija je posvuda, uspijevamo skužiti koliko je ljudima dosadno s obzirom kakvih sve članaka ima u posljednje vrijeme. Počinje nas smarati jer nam nije pretjerano zanimljivo što ChatGPT može napisati pjesmu u stilu Arsena Dedića, ali nekad šteta može biti ogromna i bolna. Upravo to je obitelj Michaela Schumachera osjetila na svojoj koži.

O trenutnom stanju Michaela Schumachera se ne zna previše, a u odgonetavanju nije pomogao ni dokumentarac Schumacher koji je od prošle godine dostupan na Netflixu. Njemački tabloid Die Aktuelle je neosjetljivo odlučio tiskati „prvi intervju nakon Schumacherove nesreće”, a Schumacherova obitelj se priprema za tužbu.

„Bez nebuloznih polurečenica od njegovih prijatelja. Njegovi odgovori! Michael Schumacher, 54!”

Die Aktuelle je čak u članak ubacio sumnju da je Schumi ovo sam natipkao na bolničkom krevetu prije nego zaključe kako je umjetno inteligentni chatbot Character.ai pomogao pri stvaranju ovog lažnog intervjua.

Mukica nam je. Die Aktuelle su razapeli gotovo svi jer u intervjuu „Schumacher” opisuje oporavak od skijaške nesreće iz 2013. godine.

Glasnogovornik obitelji je potvrdio Reutersu kako je obitelj spremna za tužbu.

Već ranije je obitelj tužila Die Aktuelle kada je tabloid 2015. godine stavio na naslovnicu kako je Schumacherova žena Corinna pronašla novu ljubav — da bi se kasnije otkrilo kako je u pitanju njihova zajednička kći. Klikbejtamo i mi nekad, ali nikad ovako!