Sport

naš, a nije

Aside Banners

Odbio Hrvatsku – da nije, bio bi najskuplji hrvatski nogometni transfer u povijesti

Piše , Objavljeno

HNS nije baš najsposobnija institucija, nebrojeno puta smo izgubili mlade igrače iz dijaspore zbog manjka zainteresiranosti za stupanje u kontakt s potencijalnim reprezentativcima. Kao da se već godinama radi po principu “neka se oni jave nama”. Idemo odmah u ekstrem: zamislite da smo u momčadi imali Ibrahimovića? Neke smo igrače i uspjeli pridobiti, ali za jednim ćemo također žaliti.

Njegovo ime je Christian Pulisic, a djedovo ime mu je Mate. Kao 15-godišnjak je došao u Borussiju Dortmund zahvaljujući hrvatskoj putovnici, odbio je igranje za hrvatsku reprezentaciju, a iz saveza nisu bili dovoljno uporni kao što budu za slikanje s reprezentativcima i prodavanje karata na Njuškalu.

Evo što smo pisali o njemu kad je bio 17-godišnjak – klikni OVDJE.

Sada mu je dvadeset godina, blista na terenu, a to su primijetili i veliki klubovi kao Bayern, Arsenal i Liverpool. Ipak je najbrži bio Chelsea koji ga je kupio za 64 milijuna eura, ali do kraja ove sezone on ostaje u Dortmundu. Ugovor mu je trebao isteći u 2020. godini, a Dortmund razumije kako ga ne bi mogli zadržati još dugo. Svakako će ga razveseliti i činjenica da ide u ligu u kojoj se primarno govori engleski jezik.

Dosad najskuplji transfer jednog hrvatskog igrača koji I IGRA za hrvatsku reprezentaciju je Realovih 31 milijun eura za Matea Kovačića, ali s obzirom na stanje na nogometnom tržištu, to bi se moglo uskoro promijeniti.

TAGOVIchelsea christian pulisic nogomet nogometni

Komentiraj