Sport

čudne igre

Aside Banners

Otkazano preko 800 tisuća karata za Olimpijske igre u Tokyju zbog pandemije

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Unsplash

Olimpijske igre u Tokyju 2021. će biti prve Olimpijske igre održane na neparnu godinu. Postojanje ove zanimljive činjenice je osigurala pandemija zbog koje su Igre, izvorno zakazane za ljeto 2020. godine, morale biti odgođene. Također, ovo su prve Igre otkazane zbog prilika koje nemaju veze s ratom, ali teško možemo reći da je baš vladao neki mir kada je ova odluka o odgađanju izglasana.

Kao što naslov kaže, otkazano je 800 tisuća karata za nadolazeće Olimpijske igre. Što to znači? Organizatori su ponudili opciju refundiranja novca za karte svim posjetiteljima koji su karte kupili ranije, a tu opciju je odlučilo iskoristiti 18 posto potencijalnih posjetitelja.

Iako se broj zaraženih smanjio tijekom ljeta, broj zaraženih raste u posljednjih par mjeseci. Organizacijski odbor vjeruje da posjetitelji ne osjećaju mogućnost da uspješno i sigurno izbjegnu “gustoću” koju Olimpijske igre donose. Samo u Japanu je prodano gotovo 4.5 milijuna karata. Postoji mogućnost da će se otkazane karte vratiti u opticaj, ali će situacija sigurno biti jasnija kroz proljeće.

I? Tko ide?

TAGOVIolimpijske igre tokyo