Mix

Ova momčad bi osvojila sve pred sobom: ovim zvijezdama istječe ugovor na ljeto!

Luka Modrić u akciji
Luka Modrić u akciji Foto: Folder.hr
Počeo je zimski prijelazni rok, ali i vrijeme kada igrači kojima ugovori ističu u ljeto 2021. godine imaju pravo pregovarati s drugim klubovima.

*Juventus enters the conversation*

Ovo je period kada se i klub i igrač moraju složiti oko uvjeta i nastavka suradnje. Neće biti lako. Mi smo odlučili sastaviti udarnu momčad od 11 najboljih igrača, po jedan na svakoj poziciji, kako bismo pokazali o kakvim je klasama riječ. Mislimo da bi ova momčad (uz pravu kemiju, naravno) mogla osvojiti sve pred sobom.

VRATAR

Gigi Donnarumma

Nekoć je najbolji vratar svijeta bio Gigi, tada Gigi Buffon, a danas se u sam vrh smješta njegov mladi nasljednik Donnarumma. Milan je u posljednje dvije godine pokazao znakove života, a zatim i napretka. Veliku ulogu u tom uskrsnuću igra i Donnarumma. Navijači Milana se mogu samo nadati da će Gigi potpisati novi ugovor, ali s obzirom da mu je agent zapravo superagent Mino Raiola – možda će naći novi angažman, a možda će iz Milanove riznice iscijediti svaki cent.

OBRANA

Jerome Boateng

Stasiti obrambeni igrač bavarskog diva može pregovarati s klubovima već sad. Prošao je teške trenutke u dresu Bayerna kada je na klupi bio Niko Kovač, ali ipak je sve funkcioniralo na kraju nakon što je momčad preuzeo Hansi Flick. Njemački izbornik Joachim Low je odustao od njegovih usluga prije nešto više od godine i pol dana tako da se Boateng sada može posvetiti isključivo klupskom nogometu. Hoće li to biti u dresu Bayerna? Vidjet ćemo.

Sergio Ramos

Legendarni Ramos. Ako je u tvojoj momčadi, obožavaš ga. Ako je u protivničkoj, mrziš ga, ali svi znaju da se radi o izvanrednom nogometašu. Odličan nogometaš, opasan po protivnički gol, nema se što dodati. Otkad je Sevillu zamijenio Realom – postao je jedan od najboljih braniča u povijesti Reala, već je pomalo smiješno da se nisu uspjeli dogovoriti za novi ugovor. Priča se da Ramos ne želi pristati na smanjenje plaće od 10 posto. Gdje možete zamisliti Ramosa? Mi nigdje. Možda u Sevilli. Ili kod Beckhama u Miamiju, ali to je više jetsetterski život, ne stvaran nogomet.

David Alaba

Austrijski nogometaš je jedan od simbola suvremenog Bayerna, ali je poželio postati i najplaćeniji igrač u minhenskoj momčadi. To mu neće proći, Bavarci su štedljivi. Sve češće se priča o interesu Manchester Uniteda i madridskog Reala. Gdje god otišao, bit će dobar dodatak svakoj momčadi.

Elseid Hysaj

Bek Napolija je možda najmanja zvijezda u ovoj supermomčadi, ali nemojte da vas to zavara. Hysaj je odličan bek koji može igrati na obje strane terena. Roma je jako zainteresirana, a Hysajov agent se ljuti zbog sporih pregovora s Napolijem tako da ćemo ga možda uskoro gledati u drugom dresu.

Nastavi s popisom slobodnih agenata na idućoj stranici >>>

Nastavljamo s popisom najatraktivnijih slobodnih agenata, a počinjemo sa veznim igračima.

Georginio Wijnaldum

U našoj momčadi bismo Nizozemca stavili kao obrambenog veznog igrača koji čuva leđa svim ovim napadački orijentiranim igračima.

Wijnaldum je odlučan, odbio je Liverpoolov novi prijedlog ugovora i želi u Barcelonu. U dresu Liverpoola ima 210 nastupa (od čega samo 29 kao zamjena), Klopp ga voli, ali Wijnaldumu se ide.

Angel Di Maria

Razumijemo, Di Maria puni 33 godine u veljači, pregovori sporo napreduju, a Argentinac želi porazgovarati s novim trenerom prije svega. Ako se dogovori s Pochettinom, možda potpis padne jako brzo, ali ako Pochettino ne vidi Di Mariju u širim planovima u narednih nekoliko sezona – možda vidimo Di Maria spakuje kofere.

Luka Modrić

Dok Ramos ne pristaje na produljenje ugovora i smanjenje plaće od 10 posto, Modriću to ne bi bio problem. Tako barem tvrde novi napisi u medijima, ali svejedno ugovor još nije potpisan. Real se igra s vatrom, Modrić je pokazao da je s godinama sve bolji te čak i u 35. godini života dirigira igrom Kraljevskog kluba. Tottenham je zainteresiran, a priču dodatno komplicira i Realova želja za angažmanom mladog Camavinge. Svoj interes brane idejom da Camavinga uči od Modrića, Casemira i Kroosa, ali teško nam je vjerovati u to jer će morati pasti veliki iznos kako bi Camavinga sletio u Madrid.

NAPAD*

*jer ne možeš reći da Messi i Depay igraju vezu

Leo Messi

Ima taj jedan igrač Lionel Messi o kojem ovisi jedan klub koji je navodno više od kluba. U posljednje vrijeme se čini da je ipak Messi više od kluba, a da je klub samo klub.

Da ne kompliciramo dalje, Barcelona želi zadržati Messija, ali je Messi razočaran s posljednjih nekoliko sezona, a osjeća se i izdano zbog načina na koji se uprava kluba ponijela prema legendarnom urugvajskom napadaču Luisu Suarezu koji je prodan bez previše emocija. Manchester City ga već godinama želi, nema sumnje da su spremni platiti iako je Messi već u godinama.

S druge strane, Messijeva djeca su rođena u Barceloni, poznaju samo Barcelonu, a znamo da je Messi obiteljski čovjek te da želje svoje obitelji uzima u obzir.

Ne znamo kako će se završiti ova saga, ali smo pripremili kokice.

Memphis Depay

Kad je bio u Manchester Unitedu, činilo se da neće nikada ispuniti svoj potencijal, ali u dresu Lyona je pokazao lavovsko srce i nevjerojatnu napadačku snagu. Jedan od najboljih ofenzivnih igrača francuske lige, možda i najbolji kada bismo izuzeli PSG-ovu tešku artiljeriju. Čini se da će završiti u Barceloni ovoga ljeta, ali ne žuri mu se s potpisom ugovora. Vjerojatno želi još malo napucati cijenu dobrim igrama, a možda i Barca iskešira malo više ako završe u panici zbog Messija.

Sergio Aguero

Ikona Cityja, jedan od najzaslužnijih za juriš Građana na čelo Premiershipa, ali godine ga stižu. Nevjerojatno je postignuće što je svojim partijama uspio ostati relevantan u dresu Cityja toliko dugo, pogotovo kada uzmemo u obzir gotovo tvorničku traku transfera u posljednjih deset godina. Ako nas pitaš, Aguero je simbol ovog Cityja baš kao što je i Messi Barcelone – ali hej, Ronaldo je bio u Realu pa gle gdje sada još uvijek igra nogomet života.

A ovako smo to taktički zamislili. Nismo se puno pretrgli, ova formacija se sama piše.

Luka Modrić u akciji Slobodni igrači u ljeto 2021. Foto: Folder.hr