Sport

Njega treba slijediti

Aside Banners

Ovaj 105-godišnji biciklistički rekorder je naš novi životni uzor

Kada imaš 105 godina i rušiš rekorde u biciklizmu te si pri tome nevjerojatno cool, svakako ulaziš u našu kategoriju potencijalnih životnih uzora!

Piše , Objavljeno

Iako se životni vijek u prošlom stoljeću znatno povećao, i dalje je relativno rijetko vidjeti nekoga starijeg od 100 godina, a pogotovo da je u tim godinama još uvijek koliko-toliko agilan. Robert Marchand je Francuz koji ih je napunio 105, a ne samo da je još uvijek vitalan, nego obara i sportske rekorde. Tako je u srijedu srušio (zapravo, tehnički ga je postavio, jer te kategorije još nije bilo) rekord u bicikliranju za dobnu skupinu od 105 godina pa na više odpedaliravši 22 kilometra za sat vremena. To je podvig koji mnogi od nas u najboljim godinama ne bi mogli isfurati, ali ovaj maleni, naizgled krhki starčić je uspio!

Robert je rođen 1911. godine i u svom je dugom i bogatom životu prošao svašta. Počeo je kao vatrogasac, nastavio kao vozač kamiona u Venezueli te drvosječa u Kanadi, a bicikla se primio tek sa 68 godina. 1992. godine je odpedalirao od Moskve do Pariza, a zanimljivo je kako ga je u mladosti jedan od trenera proglasio netalentiranim za biciklizam. Možda mu je trebalo gotovo stoljeće da mu pokaže koliko je u krivu, ali na kraju je ipak uspio!

rekord 2 rekord 1

Kada je prošao ciljnu ravninu, Robert je bio sretan, ali i pomalo razočaran jer smatra kako bi odvozio brže da nije propustio znak koji mu je pokazivao da je ostalo još 10 minuta vožnje. Kaže, ubrzao bi. Nije se toliko umorio. A usput je bacio i rukavicu svim potencijalnim izazivačima. Njegova liječnica Veronique Billat tvrdi i kako je starčić mogao preći i veću udaljenost da prije par mjeseci nije prestao jesti meso, nakon što je saznao kako se postupa sa životinjama. I tko ga onda ne bi volio?! Skroman, dobročudan, ne pije, ne puši i još obara rekorde. Roberte Marchandu, ti si naš heroj!

TAGOVIbicikl biciklizam rekord rekorder Robert Marchand starac

Komentiraj