Sport

TOP ŽENE!

Aside Banners

Ovim ženama se ne biste htjeli zamjeriti! Pogledajte listu najboljih boksačica svijeta

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagram screenshot

Surovo i bez milosti, to bi opisalo boks kao sport – zato ga i volimo! Osim muških boksačkih velikana, žene nevjerojatno dobro vladaju ringom, to dokazuje i ova lista Sport Showa – one su najbolje boksačice svijeta!

Regina Halmich 
Profesionalna njemačka boksačica koja je rođena 1976. godine, bila je prvakinja u kickboxu 1992. i 1993. g. kao amater, kasnije se posvetila samo boksu te je tako još više htjela popularizirati pojavljivanje žena u ovom sportu. 2012. g. je proglašena među deset najboljih boksačica svijeta prema Ring časopisu.

Ronda Rousey
Glumica, sportašica i žena borilačkih vještina! Ova talentirana prvakinja čak je proglašena i najboljom ženom MMA svijeta. Moramo izdvojiti kako ju je Sport Show stavio na listu iako Ronda nije boksačica, ali je trenirala s olimpijskim boksačicama kako bi poboljšala svoje vještine u UFC kavezu. Mi ju ne bismo stavili u skupinu boksačica, ali je zbog nje svakako arastao interes djevojaka i djevojčica za borilačke vještine – pa tako i za boks. Ipak je bila najveća ženska zvijezda u svijetu mješovitih borilačkih vještina kroz ogroman brand kao što je UFC.

Laila Ali
Kćer Muhammada Alija, tako da dalje ne treba ništa ni govoriti.

Lucia Rijker
Ova umirovljena boksačica rođena je 1967. godine, a proglašena je i „Najopasnijom ženom na svijetu“. Boksačku karijeru je započela s 15 godina, trenirala je i ostale borilačke vještine u kojima je pokazivala svoju brutalniju stranu.

Ann Wolfe
Rođena 1971. godine, ova je boksačica dobila titulu „najjačeg udarca“ u povijesti ženskog boksa. Ann se umirovila 2006. godine.

Holly Holm
Amerikanka rođena 1981. godine, 18 puta je proglašena prvakinjom i to u različitim kategorijama. Bavila se mnogim borilačkim spotovima, kao i njezine ostale opasne kolegice.

Mary Jo Sanders
Ova žena drži rekord od 25 uzastopnih pobjeda, od čega je 8 bilo nokautom. Rođena 1967. g., zavidnu karijeru u boksu završila je zadnjim mečom upravo s Holly Holm 2008. g.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Jo Sanders (@maryjosanders)

TAGOVIboks boksačica borilački sport borilački sportovi sport sportašice