Sport

Druga runda

Banner 300

Pacquiao ide na revanš protiv Mayweathera

Piše , Objavljeno

Dame i gospodo! Kreće druga runda najvećeg boksačkog spektakla u povijesti. Manny Pacquiao ide oteti pojas, lovu i status sada već drugi puta umirovljenom šampionu Floyd Mayweatheru od kojeg je ‘dobio po kanti’ prvi puta u najvećem boksačkom meču ikada.

Da se vratimo kratko u prošlost i dođemo na početak priče između najvećih teškaških rivala Mayweathera i Pacquiaoa. Cijela priča je započela naravno masnom lovom. U igri su bile stotine milijuna dolara i naravno da nije bilo teško namamiti dvojicu u to vrijeme najprestižnijih boksača. Floyd je imao 220 milijuna, a Manny 142 milijuna razloga za prihvatiti borbu. Što od meča, što od prava, što od sponzora. Za takve novce bi se svatko borio. Ja bi stao u sredinu da me obojica prebiju za 10 puta manje novaca. Dio bi potrošio na rekonstrukciju face i ostatak spremio u džep. Naravno za takvu borbu mogli smo očekivati i ono što dolazi prije, odnosno nakon borbe. A to su teške riječi, prijetnje, pregovori, čekanja, napetost, mediji i tome slične stvari. Treba uzeti u obzir da je samo u SAD-u borbu gledalo preko 4,6 milijuna ljudi. I naravno, cijela stvar je bila nategnuta od samih pregovora sve dok 2015. nismo imali meč stoljeća gdje je pojas, prestiž, lovu i sve ostalo pokupio Floyd Mayweather na odluku sudaca. Po nekome realno, po nekome ne i u to nećemo ulaziti. Pacquiao se predao treninzima i nastavio s boksom dok se Floyd uvukao u cirkus stoljeća s MMA maskotom Connor McGregorom u meču koji je bio cirkus u svakom smislu te riječi. I tu je u mirovinu otišao s 50-0 kao najboljim rezultatom koji mu je priuštio toliko novaca da ga stvori teškim snobom koji voli dolare više nego vode piti. Zanimljiva činjenica da je Floyd imao top 3 najskuplja meča u povijesti boksa.

No evo ga, došlo je do pregovora za revanš stoljeća. Napokon! Manny se poželio krvi i izaziva Floyda na repete, što Floyd vidi kao još malo publiciteta, slave i plaće od čak 9 znamenki. Da, tako je, devet znamenki. I tako se opet želi vratiti iz sportske mirovine i odraditi tu još jednu borbu. Opet. Jer čujte, za devetoznamenkastu cifru bi se svatko vratio, pa makar imao 90 godina. Jer to je cifra za koju se ni naši političari ne mogu ogrebati tek tako. Ili prosječna godišnja plaća ako je računate u lipama. Naravno to mu je samo prilika kako bi mogao proširiti svoje carstvo biznisa i nekretnina. Kruha i igara svima. Da je stvar poprilično sređena možemo vidjeti i po Instagram statusima.

‘Vratit ću se da bi se mogao boriti s Manny Pacquiaom ove godine.’ Izjava je to Floyda koji je spreman kao puška i ne misli izgubiti u svom profesionalnom 51. meču. Naravno da Manny nije ostao dužan i preko Twittera je uz video stavio i status koji pokazuje 50-1. Ta jedinica treba biti gubitak koji će ga otjerati u mirovinu i spustiti na zemlju.

Treba napomenuti da je Manny ulagao puno više u boks od borbe stoljeća te tako odradio još 4 meča nakon gubitka s Floydom. Od toga su 3 pobjede protiv Timothy Bradleya, Jessie Vargasa i Lucas Matthyssea i 1 gubitak protiv Jeff Hornea. Za to vrijeme Floyd je imao lakrdiju s McGregorom 2017. godine i teški snobizam po socijalnim mrežama i medijima. Mi obični smrtnici se samo nadamo poštenom i dobrom revanšu. Onako potajno i pobijedi Mannyja koji je to zaslužio. Što zbog sebe, što zbog truda koji ulaže. Kako god završilo nama ni iz džepa, ni u džep. Ostaje nam vidjeti kako će se stvari odvijati i čekati taj famozni revanš koji bi trebao biti u prosincu ove godine. Točne datume i detalje još ne znamo, ali čim saznamo dijelimo s vama. Do tada možemo nabaciti kladionicu u komentarima ili eventualno ubosti neki keš na favorita. Pa da čujemo, tko je ovog puta favorit? Ako itko zna onda je to internet.

Foto: Profimedia.hr

TAGOVIboks floyd mayweather manny pacquiao novac sport

Komentiraj