Sport

svu sreću

Aside Banners

Pato je predobar za kinesku ligu, zbog uhićenja bi se mogao ubrzati njegov povratak u Europu

Piše , Objavljeno

Alexandre Pato je bio jedna od najvećih nada brazilskog nogometa krajem “nultih”. Karijeru je započeo u Internacionalu gdje je oduševio struku i publiku, a pomogao je klubu osvojiti i Svjetsko klupsko prvenstvo. Milan je uspio ostvariti snove mnogih i doveo je mladu zvijezdu u svoje redove 2007. godine, a Pato je odradio sezonu za pamćenje. Zabio je 18 golova u prvoj sezoni i posve zasluženo odnio FIFAinu Golden Boy nagradu. Njegova karijera je dovedena u pitanje nakon brojnih ozljeda. U dvije sezone je skupio svega 25 nastupa, liječnici Rossonera su ga pokušali vratiti u punu formu, ali se to nije nikad dogodilo. Čak je bio i u vezi s Barbarom Berlusconi, kćeri velikog Silvija koji nekoliko puta Pata nije pustio da ode iz kluba, ali je Pato naposljetku uvjerio Berlusconija na prodaju nakon brojnih fizičkih problema.

Otišao je u Corinthians, a nakon toga i na posudbe u Sao Paulo i Chelsea. Rijetko su Brazilci u Premiershipu dostizali status božanstva kao npr. Juninho u Middlesbroughu, ali je Pato odlučio testirati kopačke na engleskim terenima. 2 nastupa i jedan pogodak. Nažalost, ništa. Nakon toga je otišao u Villareal gdje se zadržao svega šest mjeseci i “zaradio je” transfer u Tianjin Quanjian. Tamo mu je trener bio Fabio Cannavaro, a pridružio se i Axelu Witselu, belgijskog zvijezdi koja je odlučila preskočiti interes pola Europe i uzeti podeblji ček na Istoku. Pata su platili 18 milijuna eura, a godišnja plaća mu je 6 milijuna eura.

Svakako je zanimljivo istaknuti kako je Tianjin prije svega htio Nikolu Kalinića koji je tada igrao u Fiorentini, ali se to nije dogodilo pa je Cannavaro trebao ubojicu tražiti drugdje.

Sada je vlasnik Tianjin Quanjuana uhićen zbog lažnog oglašavanja i piramidalnih shema, financije kluba će sigurno osjetiti ovaj skandal pa bi se tako Pato mogao ponovno vratiti u Europu i dobiti još jednu šansu za spašavanje ugleda i karijere. A mi ionako uvijek navijamo za povratnike jer nam nema ništa tužnije od igrača koji zbog ozljeda nisu dobili priliku ostvariti svoj potencijal. Iako je Patu 29 godina, vjerujemo da može pomoći ozbiljnim klubovima i dalje, makar kao joker s klupe. Milan se spominje kao glavni kandidat za potpis, a to bi uistinu bio simpatičan i romantičan razvoj događaja.

Ionako je predobar za kinesku ligu. Pogledajte samo zbir ovih highlightsa, kao da igrate FIFA-u na najlakšim postavkama težine.

.

TAGOVIac milan alexandre pato liga prvaka nogomet pato

Komentiraj