Sport

c.r.e.a.m.

Aside Banners

Prvi put da je tenisač najplaćeniji sportaš svijeta, Ronaldo jedva ispred Messija!

Piše , Objavljeno

Forbes je napokon sa svijetom podijelio svoju listu najplaćenijih sportaša koju svake godine pratimo.

Po prvi put je tenisač na čelu te liste. Roger Federer je zaradio 106.3 milijuna dolara. To je prije poreza, koliko će mu ostati to ovisi o tome gdje plaća (ili ne plaća) porez.

Ova cifra se odnosi na razdoblje o 1. lipnja prošle godine do 1. lipnja ove godine, ali važno je napomenuti i da je zdravstvena globalna kriza utjecala na ove brojke.

Iza Federera je Cristiano Ronaldo koji je za svega milijun dolara (ili jedan Lamborghini) ispred svog najvećeg suparnika Lea Messija. Ronaldo je zaradio 105 milijuna dolara dok je Messi na 104 milijuna. Tu ulaze i plaće i sponzorski ugovori. Četvrta zvijezda je također nogometaš – Neymar s 95.5 milijuna dolara. Ovo dovoljno govori o popularnosti sportova u svijetu. LeBron James, Stephen Curry i Kevin Durant slijede ovih top 4 sportaša. NBA košarkaši su vrhunski plaćeni, ali tržišta diljem svijeta nisu jednako zainteresirana za njih pa ni interes sponzora nije jednako velik kao za nogometaše (i Federera).

Samo dvije žene su u top 100 – Naomi Osaka i Serena Williams. Naomi Osaka je postala najplaćenija sportašica u povijesti.

Forbes zna više, nema smisla da im krademo članak, ali ukrali bismo im postotak godišnje zarade. Što se neće ionako dogoditi pa naleti kod njih pročitati više.

TAGOVIforbes najplaćeniji sportaši sport